CINEKID ZOEKT STAGIAIR SCREENINGCLUB

Heb je een passie voor film en wil je je netwerk in de internationale filmindustrie uitbreiden? Kom dan het Cinekid team versterken als Stagiair(e) ScreeningClub en wordt producent van dé filmbibliotheek van het Cinekid Festival.
 
Als producent van de ScreeningClub maak je onderdeel uit van Cinekid for Professionals en de Film afdeling van Cinekid. Ben jij leergierig en productief en wil je graag werkervaring opdoen in een zeer inspirerende omgeving? Welicht kom jij dan wel per juni 2017 het Cinekid team versterken!
 
Is dit wat voor jou? Lees dan nu verder!
 
Wat is Cinekid en Cinekid for Professionals?
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van Film, Televisie en Nieuwe Media voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 60.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit film- en TV-vertoningen en het 1200m2 MediaLab met media workshops en installaties. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale mediaindustrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Dit  vierdaagse evenement vindt plaats tijdens de tweede helft van het Cinekid-festival.  
 
CfP is dé ontmoetingsplek voor alle professionals in de internationale  kindermedia-industrie en wordt druk bezocht door producenten, regisseurs, sales agents, distributeurs, aankopers, journalisten, academici, (game)designers, etc. wereldwijd. Het evenement zorgt ervoor dat zij met elkaar in contact kunnen komen en zaken kunnen doen en de meest recente producties kunnen aankopen. Daarnaast wordt er een inspirerend conferentie en seminar programma met de nieuwste onderwerpen op het gebied van kindermedia georganiseerd.
 
Wij bieden jou
Een interessante, internationale omgeving en een kans om kennis te maken met de internationale (kinder) media industrie. Cinekid is het grootste kindermedia festival ter wereld en Cinekid for Professionals is uniek in Europa. Er wordt op een zakelijke manier gewerkt in een informele organisatie. 
 
De stage biedt de mogelijkheid om kennis te nemen met de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van een festival en een internationaal platform.  Momenteel bestaat Cinekid for Professionals uit een Hoofd en een producent. Geleidelijk zal de afdeling tot aan en tijdens het festival uitgebreid worden naar een team van 8 medewerkers. Het is een klein en hecht team waar veel samen wordt gewerkt. 
 
Werkzaamheden
Je bent de producent van de ScreeningClub, de digitale videotheek van het Cinekid festival. Dat betekent dat je zowel onder de filmafdeling van Cinekid valt als onder Cinekid voor Professionals.
In deze filmbibliotheek kunnen sales agents, distribiteurs en festival vertegenwoordigers meer dan 300 producties bekijken, waaronder het gehele festivalprogramma. Deze ScreeningClub is uniek in Europa en geeft producenten de mogelijkheid om zich te presenteren aan alle belangrijke omroepen en programmeurs in de kindermedia-wereld. Je verwerkt aanmeldingen, bent in contact met sales agenten en producenten, maakt de selectie samen met het hoofd van Cinekid for Professionals, bent in contact met the technische achterkant van de videotheek, en tijdend het festival ben je hét gezicht van de ScreeningClub. 
 
Daarnaast ondersteun je het Cinekid for Professionals team en voer je een onderzoek uit naar de het programma. 
 
Wat krijg je ervoor terug:
* Je krijgt inzicht in de nieuwste trends in de (kinder)media-industrie;
* Een breed netwerk en persoonlijk contact met medewerkers van grote en kleine bedrijven uit de internationale kindermedia-industrie;
* Je krijgt inzicht in het beheer van (grote) budgetten;
* Je leert contact onderhouden met zakelijke partners;
* Je krijgt inzicht in wat er komt kijken bij het organiseren van een media-festival;
* Je krijgt de kans om zelf verantwoordelijk te zijn voor de uitvoer van verschillende taken;
 
Jouw profiel:
* Je volgt HBO- of WO-opleiding, of hebt deze net afgerond; 
* Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling uitstekend;
* Je werkt nauwkeurig;
* Je hebt een vriendelijke, klantgerichte en sociale werkhouding;
* Je bent stressbestendig;
* Je kan goed overzicht houden;
* Je kan goed overweg met Excel;
* Je hebt een pro-actieve werkhouding;
* Je hebt affiniteit met de internationale (kinder)media-industrie.
 
Beschikbaarheid
Periode: juni - december 2017
Juni & juli: 4 dagen per week
Augustus t/m oktober: 5 dagen per week
November: 4 dagen per week
 
De stagevergoeding bedraagt € 250,- per maand bij 1 fte.
Meer informatie en/of aanmelding met motivatiebrief en CV: Nienke Poelsma, professionals@cinekid.nl. Sluitingsdatum: maandag 1 mei 2017