Cinekid zoekt Productieassistent TV!

Cinekid zoekt Productieassistent TV!

Team Televisieprogrammering zoekt een enthousiaste stagiaire: een productieassistent die niet alleen organiseert, maar ook meedenkt over de inhoud van het televisieprogramma op Cinekid.

Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van Film, Televisie en Nieuwe Media voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 60.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit film- en TV-vertoningen en het 1200m2 MediaLab met media workshops en installaties. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP).

Functieomschrijving & werkzaamheden: 

Cinekid presenteert naast films en het MediaLab ook een gevarieerde televisieprogrammering. Denk aan vertoningen van populaire televisieseries inclusief meet & greet, premières van jeugddocumentaires en unieke evenementen met populaire (jonge) Youtubers. Daarnaast organiseert de televisieafdeling de Kinderkast Televisieprijzen: de competitie voor de beste Nederlandse jeugdtelevisieprogramma’s van het afgelopen jaar. De winnaars worden aan het eind van het festival bekendgemaakt.

Je assisteert bij de algehele productie van dit onderdeel van het festival. Denk hierbij aan:

  • De coördinatie en organisatie van de Kinderkast publieksprijzen;
  • Het verzamelen van programmagegevens, via omroepen, producenten en gasten;
  • Het invoeren van de programmagegevens in het draaiboek en de festivaldatabase;
  • Het schrijven van teksten voor diverse media-uitingen (incidenteel);
  • Tijdens het festival host en aanspreekpunt zijn voor onze relaties en de bezoekers.

 

Profiel werknemer: 

Enthousiasme en affiniteit met jeugdtelevisie vinden wij het meest belangrijk. We zoeken een vrolijke persoonlijkheid die zelfstandig kan werken en absoluut niet bang is om te telefoneren. Iemand met een proactieve houding, een voorliefde voor lijstjes maken en de bijbehorende check-dubbelcheck mentaliteit. Belangrijk is ook dat je bereid bent om het onderste uit de kan te halen om het festival zo groots mogelijk te maken. Een festival is een dynamische organisatie. Nieuwe ideeën resulteren dus steeds weer in nieuwe taken en veranderende prioriteiten. Het is belangrijk dat je dit een leuke uitdaging vindt.

Onze ideale kandidaat heeft daarnaast:

- Affiniteit met de Cinekid doelgroep (kinderen van 3-14 jaar).

- HBO werk en denkniveau.

- Beheerst Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift.

- Is stressbestendig en durft verantwoordelijkheid te nemen.

Wat bieden wij:

Een topstage plek in een dynamische omgeving waar hard gewerkt wordt binnen een breed team en waar veel ruimte is voor eigen initiatief. Een stageplaats bij Cinekid levert je nieuwe ervaringen op en is erg goed voor je netwerk in de televisiewereld. Stagiaires bij Cinekid lopen als volwaardig lid van de organisatie mee op de afdeling. Samen werk je naar het festival toe. De stagevergoeding is € 250,- per maand, bij 1,0 fte. 

Stageperiode: juni-juli 3 dagen per week, augustus-oktober 5 dagen per week en tijdens het festival ook het weekend, november 4 dagen in totaal.

Solliciteren? Mail je motivatie en CV naar hoofd TV programmering Mirjam Marks, via m.marks@cinekid.nl.