Cinekid zoekt een Producent TV

Cinekid zoekt een Producent TV!

Team televisieprogrammering zoekt een producent die niet alleen organiseert, maar ook meedenkt over de inhoud van het televisieprogramma op Cinekid.

Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van Film, Televisie en Nieuwe Media voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 60.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit film- en TV-vertoningen en het 1200m2 MediaLab met media workshops en installaties. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP).

Functieomschrijving & werkzaamheden: 
Cinekid presenteert naast films en het MediaLab ook een gevarieerde televisieprogrammering. Denk aan vertoningen van populaire televisieseries inclusief meet & greet, premières van jeugddocumentaires en unieke evenementen met populaire (jonge) Youtubers. Daarnaast organiseert de televisieafdeling de Kinderkast Televisieprijzen: de competitie voor de beste Nederlandse jeugdtelevisieprogramma’s van het afgelopen jaar. De winnaars worden tijdens het festival bekendgemaakt.

De producent draagt zorg voor het organiseren en uitvoeren van de televisie- en bijbehorende randprogrammering en de kinderkast televisieprijzen. Hij of zij werkt nauw samen met de programmeur en draagt dan ook bij aan de samenstelling van het programma.

Concreet houdt dit in:

 • Produceren en coördineren van de verschillende programmaonderdelen van tv zoals : premières, meet & greet, workshops, specials en mini-talkshows en de Kinderkast-televisieprijs
 • Inpassen van de programmering in beschikbare locaties en tijden, draaiboek en programmaschema opstellen
 • Hiervoor nauw contact onderhouden met omroepen, producenten en gasten
 • Verzamelen en invoeren van de programmagegevens tbv festivalkrant, de website, catalogus, database
 • Bewaakt samen met hoofd TV het budget: bijhouden en afronden van de financiële en projectadministratie aangaande televisie en randprogrammering.
 • Begeleiding stagiair TV en technisch producent
 • Bijdrage leveren aan en uitwerken van inhoudelijke en productionele evaluatie
   

Profiel: 
Enthousiasme en affiniteit met jeugdtelevisie vinden wij het meest belangrijk. We zoeken een gepassioneerd persoon die zelfstandig kan werken en van aanpakken weet. Iemand met een proactieve houding, een voorliefde voor lijstjes maken en de bijbehorende check-dubbelcheck mentaliteit. Je bent oplossingsgericht, een teamplayer en je communicatieve vaardigheden zijn sterk ontwikkeld. Belangrijk is ook dat je bereid bent om het onderste uit de kan te halen om het festival zo groots mogelijk te maken. Een festival is een dynamische organisatie. Nieuwe ideeën resulteren dus steeds weer in nieuwe taken en veranderende prioriteiten. Het is belangrijk dat je dit een leuke uitdaging vindt.

Onze ideale kandidaat beschikt daarnaast over:

 • affiniteit met de Cinekid doelgroep (kinderen van 3-14 jaar).
 • HBO werk en denkniveau
 • een hands-on mentaliteit
 • een out of de box manier van denken en werken.
 • een goed begrip van Excel.
 • een flexibele houding
 • beheerst Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift.
 • is stressbestendig en durft verantwoordelijkheid te nemen.
 • kennis van jeugd-tv en bekendheid met de omroepen is een pré
   

Wat bieden wij:
Een leuke plek in een dynamische omgeving waar hard gewerkt wordt binnen een breed team en waar veel ruimte is voor eigen initiatief. We bieden een contract van gemiddeld 0,66 fte voor 5,5 maanden op basis van een 40 urige werkweek voor de periode juni tot en met half november. De opbouw van dagen is als volgt: jun-jul 2 dagen per week, aug-okt 5 dagen per week, november 5 dagen in totaal. De functie is ingeschaald in schaal 4a Jr producent/r 5-13 €1.997,19 - €2.461,26 (max) op basis van voltijd dienstverband exclusief 8% vakantiegeld. Inschaling gebeurt op basis van relevante werkervaring.

Solliciteren? Mail je motivatie en CV vóór 15 april naar hoofd TV programmering Mirjam Marks, via m.marks@cinekid.nl