Cinekid zoekt een junior producent

CINEKID FESTIVAL ZOEKT EEN JUNIOR PRODUCENT
15 mei – november 2018
 
Cinekid Festival is per mei 2018 op zoek naar een enthousiaste junior producent met affiniteit voor kind en media.
 
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale (media)industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Daarnaast biedt Cinekid jaarrond allerlei projecten en opdrachten aan die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, een speciale app, filmvertoningen met de klas maar ook leerkrachtentrainingen. Cinekid zet zich met het programmaonderdeel Cinekid inclusief specifiek in voor een verbreding van de doelgroep en met Kind als maker krijgen kinderen die zelf films of video's maken een podium.  
 
De functie
De junior producent draagt bij aan de realisatie van de programma’s Cinekid inclusief en Kind als maker en werkt onder leiding van de programmeur Cinekid Inclusief en Kind als maker. 
  
Taken en verantwoordelijkheden
Cinekid inclusief: Productie 6 pop-up festivals op 6 Asielzoekerscentra gedurende de zomervakantie. Werkzaamheden bestaan o.a. uit productie van de verschillende activiteiten op de locaties, werven van vrijwilligers, op de locatie coördinatie activiteiten.  Productie bezoek kinderen uit Cinekid inclusief programma aan het Cinekid festival in de herfstvakantie in Amsterdam of op andere plek in het land. Werkzaamheden bestaan o.a. uit het afstemmen van partijen en organiseren van vervoer, ontvangst op de festivallocatie en begeleiding op de dag.  
Kind als maker: Productie van 5-10 zaal-programma’s en mogelijk randprogrammering tijdens Cinekid festival in de herfstvakantie in Amsterdam
 
Profiel
Je bent een teamplayer, een enthousiaste , ondernemende persoonlijkheid met een hands-on mentaliteit. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit , bent een geboren regelaar en legt je afspraken goed vast. Je kan omgaan met deadlines,  durft verantwoordelijkheid te nemen,  kunt zelfstandig werken, bent oplossingsgericht en flexibel. 
 
Je beschikt over:
- minimaal HBO werk- en denkniveau;
- uitstekende productionele vaardigheden;
- uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
- een open houding naar verschillende culturele achtergronden;
- een ongecompliceerde omgang met kinderen en jongeren;
- Je bent stressbestendig;
- rijbewijs B vereist; 
 
Je beschikbaarheid
mei en juni: 2 dagen per week
Juli t/m okt: 3 dagen per week en tijdens de festivalweek 20-26 okt alle dagen, inclusief het weekend
november: 4 dagen voor evaluatie en afronding 
 
Contract
Inschaling: schaal junior producent schaal 4a/r5-r7 €2.038 - €2.132 bij fulltime dienstverband op basis van 40-urige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld. Inschaling gebeurt op basis van relevante werkervaring.

Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief vóór 26 april naar m.marks@cinekid.nl.