CINEKID WERKT SAMEN MET MUSEON

We zijn met Museon een samenwerking gestart om een interactief mediaproject te ontwikkelen. In het Museon in Den Haag opent halverwege september een multimediale ruimte, bestaande uit Cinekid AppLab en de Mini Media Academie. Hier kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud een heleboel leren op het gebied van mediatechnologie en mediawijsheid. Interactiviteit staat hierbij centraal: kinderen worden in Cinekid AppLab en de Mini Media Academie uitgedaagd te leren door zelf aan de slag te gaan. 

In Cinekid AppLab kunnen kinderen en ouders creatieve en educatieve apps uitproberen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf een stop-motion filmpje maken of een kleurplaat tot leven laten komen in 3D.

In de Mini Media Academie kunnen leerlingen van groep 7 en 8 verschillende, uitdagende workshops volgen. Hier leren ze over de technische kant van spelletjes en websites: ze krijgen de kans om een eigen website te bouwen en een eigen versie van het spel Flappy Bird. Daarnaast kunnen leerlingen een eigen ‘robot’ maken, bestaande uit verschillende blokjes. Zodra ze dit doorhebben, mogen ze verschillende opdrachten uitvoeren, zoals het maken van een zaklamp die automatisch aangaat als het donker is. Door flink te experimenteren, maken leerlingen het proces mee van een ontwerp tot een werkend prototype.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.