CINEKID TIPT: MUZIEKAPPS


Het leren van muziek vanaf jonge leeftijd is bevorderlijk voor de ontwikkeling van diverse vaardigheden. Denk daarbij aan het omgaan met emoties, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het behalen van betere leerprestaties. Hieronder tipt de AppLab-redactie vijf muziekapps uit AppLab. Volledige recensies van de apps en nog veel meer leuke apps vind je terug in Cinekid AppLab: gratis te downloaden via Google Play Store of App Store.

 

Kapu Bloom Tunes (1-4 jaar)
Kapu Toys, Finland

Combineer schilderen met muziek maken. Versier het bloemblad met diverse kleuren. Iedere kleur heeft een eigen toon afgeleid van de tonen van de toonladder en deze zijn te horen bij elke beweging die je maakt. Deze kleurrijke en visuele app prikkelt de fantasie en stimuleert creativiteit en muzikaliteit.

Android: €2,41 – iOS: €1,99

 

Homemade Orchestra (1-5 jaar)
Duckie Deck, Polen

Maak muziek met alledaagse instrumenten, zoals sleutels, een badeend of gewoon papier en stel je eigen compositie samen. Deze kleurrijke app prikkelt nieuwsgierigheid en prikkelt creativiteit. Probeer het ook eens met de voorwerpen om je heen!

Android: €1,73 - iOS: 2,99

 

Loopimal (3-6 jaar)
Lucas Zanotto, Finland

Loopimal is een bouwpakket vol handgemaakte animaties en geluidseffecten! Er zijn eindeloze mogelijkheden om je leukste, grappigste en mooiste composities te laten maken. Het is erg intuïtief en naast dat kinderen het geweldig zullen vinden, zul je zien dat grote broers/zussen, papa’s/mama’s en opa’s/oma’s ook stiekem even willen spelen. En wat leuk is: alle geluidseffecten worden in C-majeur afgespeeld, zodat kinderen ook op hun eigen instrumenten mee kunnen spelen.

iOS: 3,99

 

Easy Music (5-10 jaar)
Seven Academy, Canada

Ga op een creatieve manier aan de slag met muziek. Speel spelletjes gericht op het herkennen van melodieën, ritme en toonhoogtes, componeer je eigen muziek of leer een liedje op de piano. Een toegankelijke en leuke manier om met muziek aan de slag te gaan.  

Android, iOS: €3,99

 

Toc and roll (6-10 jaar)
Minimúsica, Spanje

Muziek maken moeilijk? Niet met deze app! Met Toc and Roll componeer je op een hele eenvoudige, toegankelijke en innovatieve manier je eigen liedjes. Selecteer instrumenten, voeg geluiden en effecten toe en je hebt zelfs de mogelijkheid om je eigen stem op te nemen. Deze visuele app bevordert muzikaliteit en creativiteit en moedigt zelfvertrouwen aan.

Android: €1.92 – iOS: €1.99

 

Benieuwd naar de volledige recensies en nog meer bijzondere apps? Download dan onze app: AppLab.