Cinekid komt naar Girls in Tech in Utrecht

 
De kans is groot dat jij al veel meer ‘technische dingen’ kan dan je denkt. Misschien bewerk je foto’s, speel je Minecraft of heb je je eigen blog. Tijdens de Girls in Tech & Family Day van Campus Party op zaterdag 28 mei, kun je hier nog veel meer over te weten komen. Wij zijn ook van de partij in Jaarbeurs Utrecht en bieden je een programma met de leukste workshops en spellen:
 
Touch Board
Met het Touch Board worden alledaagse voorwerpen op eenvoudige wijze interactief. Een op de muur geschilderde lichtschakelaar werkt echt, op een papieren piano kan muziek worden gemaakt of met geleidende materialen een computer bestuurt. Tijdens de workshop maak je kennis met interactiviteit door zelf een installatie vorm te geven. 
 
The Leap Experience
Hoogtevrees? In The Leap Experience balanceer je boven diepe afgronden op bewegende pilaren. Zie dan maar eens naar de overkant te komen! Gelukkig is die afgrond er niet echt. Je ziet hem door een Oculus Rift. Maar zelfs dan is het spannend om de eerste de stap te wagen. Het einde van het parcours halen is zelfs voor de stoerste waaghals een overwinning.
 
Virtual reality-bril maken
Door de Oculus Rift is virtual reality helemaal hot. Maar als je een smartphone hebt, dan is er helemaal niet zo veel extra's nodig om zelf een virtual reality-bril te maken. In deze workshop op het snijvlak van techniek, nieuwe media en kunst, maak je je eigen 3D virtual reality-bril van hout. Je gaat figuurzagen, bouwen, versieren en ondertussen leer je meer over 3D en virtual reality.
 
Paperdude VR
Paperdude VR is een opstelling waarbij je op een echte fiets, met een virtual reality-bril op je hoofd, een parcours moet afleggen in de bekende game Paperdude. Je ervaart levensecht hoe het voelt om als Amerikaanse krantenbezorger al fietsend de dikke zaterdagkrant op de deurmat gooien. Haal jij de hoogste score van de dag?
 
Spotter
Spotter nodigt uit tot bewegen, vliegen, vallen en musiceren. Deze dansmachine zet de unieke bewegingen van een danser om in spetterende videodecors én muziek. Door te dansen, maak je je eigen muziek en tover je tegelijk prachtige videobeelden tevoorschijn.
 
Het hele programma van Girls in Tech vind je hier.
Tot zaterdag!