CINEKID FESTIVAL FILMS 2018

De selectie is bekend! Voor het festival van 2018 kun je de volgende films bezoeken met jouw klas.  Voor het landelijke filmprogramma werken we samen met filmtheaters door heel Nederland.
 
Praktische informatie zoals prijsinformatie & aanmeldformlieren vind je hier onder de filminfo.  
 
Voor iedere film ontwikkelt Cinekid lesmateriaal waarmee u het bezoek kunt voorbereiden en/of verwerken in de klas.
 
Groep 2/3/4
KORTE FILMS: DE GROTE BOZE VOS EN ANDERE VERHALEN
Patrick Imbert, Benjamin Renner / Frankrijk / 2017 / 80 min / 5+ / Nederlands gesproken
Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.
***Van de makers van Ernest & Celestine
***Genomineerd als Beste Kinderfilm Cinekid Festival 2017
 
GROEP 5/6/7/8
SPEELFILM: DE BUURTSPION
Karla von Bengtson / Denemarken / 2017 / 77 min / 7+ / Nederlands gesproken 
Een tienjarig meisje wil detective worden en begint haar eigen bureau in de kelder. De buurtspion is een eenvoudige, soms spannende tekenfilm uit Denemarken, die heerlijk knipoogt naar film noir.
De buurtspion gaat uit van een klassiek jeugdtrauma: verhuizen en nieuwe vrienden moeten maken. Voor Agathe-Christine (AC) is dat geen probleem. Zij runt haar eigen detectivebureau en had weinig om handen op het platteland. Nu het gezin in de grote stad gaat wonen, zijn er plots meer mysteries op te lossen. 
***Openingsfilm Cinekid Festival 2017
 
GROEP 5/6/7/8
KORTE FILM: BESTE NEDERLANDSE KORTE FILM COMPETITIE 2018
Nederland / 2018 / 90 min / 7+ / Nederlands gesproken en ondertiteld
Films kunnen jouw beeld over de wereld en het leven verbreden. Letterlijk, door films uit  verschillende situaties en culturen te bekijken. Maar ook figuurlijk, omdat de films je op een nieuwe manier leren kijken naar wat je gewend bent. Dit programma neemt je mee op reis, naar de competitiefilms van de Beste Nederlandse Korte Films van 2018. 
NOOT: dit blok wordt alleen aangeboden op het festival in Amsterdam
 
GROEP 7/8
SPEELFILM: KONINGIN VAN NIENDORF
Joya Thome / Duitsland / 2017 / 68 min / Nederlands ondertiteld
Een klassiek zomervakantie-avontuur waarin de ouders vrijwel volledig uit zicht zijn. De tienjarige Lea is niet zo’n ‘meisjes-meisje’. Ze wil  lid worden van de club jongens in haar dorp en doet daarom mee aan een weddenschap. Vanaf dat moment start een zomer vol avonturen. De film vertelt met realistische emoties en met prachtige shots van het platteland, over een serieus, authentiek meisje, dat de wereld om haar heen nieuwsgierig observeert. 
***Genomineerd als Beste Kinderfilm Cinekid Festival 2017 
***Winnaar ECFA Award Ciné Jeune de l'Aisne 2018
 
KLAS 1/2
SNEAK PREVIEW (SPEELFILM/DOCUMENTAIRE)
Voor deze film zijn we nog bezig met de selectieprocedure. Het programma voor het de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs biedt kinderen een blik op de wereld. Cinematografisch zijn de producties van hoge kwaliteit, waarbij gelet wordt op zowel vorm als urgentie. Films met een artistiek hoogwaardig niveau, als alternatief op het reguliere aanbod vanuit de entertainment-hoek. 
Noot: dit blok wordt alleen aangeboden op het festival in Amsterdam. 
 
Kosten per bezoek zijn € 3,50- per leerling. Kom je met meerdere klassen? Dan kom je in aanmerking voor groepskorting. 
 
Bezoek je een theater buiten Amsterdam? Dan ligt de organisatie in handen van dat theater en kunnen de prijzen afwijken. Voor het landelijke scholenprogramma werken wij samen met de Cinekid on Tour-theaters. Bekijk hier de theaters in jouw buurt. In Amsterdam kun je de films bekijken in: EYE, Westergasfabriek, Het Ketelhuis, Rialto en Pathé Arena.
 
 

MELD JE HIER AAN VOOR HET FILMPROGRAMMA >>>