Cinekid Festival feestelijk geopend

Hoewel Cinekid on Tour afgelopen zaterdag al van start is gegaan, is vandaag het festival in Amsterdam feestelijk geopend. Met de première van de film De buurtspion is het festival in Amsterdam officieel gestart. Donderdag en vrijdag is het festival open voor scholen en van zaterdag 21 t/m vrijdag 27 oktober zijn onze poorten open voor iedereen.

De directeur van Cinekid, Floor van Spaendonck, is in ieder geval erg trots met de opening: ‘Wij hebben films, media en verhalen uit de hele wereld naar Cinekid gebracht en hiermee gaan we op het festival de grenzen over’, vertelde ze tijdens de opening. ‘Wij gaan reizen maken door verhalen te zien en te maken en de grenzen van de fantasie op te zoeken.’

Bekijk hier ons programma


De openingsfilm
De openingsfilm, De buurtspion, was niet alleen tijdens de opening te zien, maar is ook meerdere keren tijdens het festival zelf op het grote scherm te bekijken. De film gaat over Agatha Christine, een meisje die dol is op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld.