Cinekid bij Kids Only op IFFR

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is weer begonnen! Dat betekent een hoop internationale films voor volwassenen, maar er is ook een speciaal programma voor kinderen. Op zondag 28 januari zie je allerlei toffe films bij Kids Only en Cinekid is ook van de partij! Bij ons kun je zelf aan de slag in diverse workshops en hebben we een kleine variant van ons MediaLab nagebouwd:

VerhaalLantaarn 7+
Deze doe-het-zelfworkshop gaat over het vertellen van verhalen. Je stelt je eigen verhaal samen in zes scènes. Je tekent je verhaal en knutselt je eigen toverlantaarn. Het enige dat je nog nodig hebt is een smartphone met licht. Breng het doosje mee naar huis, zet de lichten uit en vertel het verhaal aan je vrienden. 

Spring in je Tekening 6+
Speel de hoofdrol in je eigen tekening. Je maakt eerst een tekening van een plek waar je graag wilt zijn. Dat kan en mag van alles zijn. Met behulp van green screen-techniek word je daarna al vliegend, rennend of zwemmend in je eigen tekening gefilmd. 
 
3D Tekenstudio 7+
Teken alles wat je maar wilt in de 3D Tekenstudio. Zodra je de virtual reality-bril opzet, sta je in de kubus die het canvas vormt. Met de controllers in je handen kun je eindeloos kiezen uit verschillende kwasten en effecten. Je bent zo dicht bij wat je tekent, dat het lijkt alsof je er onderdeel van bent. Laat je fantasie de vrije loop, want echt alles kan!
 
VR Bios 7+
Bekijk de leukste korte virtual reality-films in deze speciale VR Bios.
 
LineWobbler 7+
Line Wobbler is een bijzonder, minimalistisch spel dat maar één dimensie heeft en toch megaspannend is. Een lange spiraal die je heen en weer kan bewegen en in kan drukken is de controller, een vijf meter lange LED-strip je speelveld. Het is een dungeon crawler waarbij je langs obstakels moet navigeren en vijanden moet zien te verslaan om zo via steeds moeilijkere niveaus de uitgang te bereiken.
 
Applab (diverse leeftijden)
Kinderen kunnen op tablets de mooiste en spannendste apps uit het Cinekid AppLab uitproberen
 
Cubelets 7+
Bouw de tofste robots met deze handige cubussen! 
 
 

Tickets & Info
Ga voor meer informatie naar de website van het IFFR!