CINEKID IN BEELD EN GELUID

Op zaterdag 24 en zondag 25 september zijn we te vinden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum! Als een voorproefje op het festival is er van alles te beleven voor kinderen van 4 tot 14 jaar, zo zijn er workshops te volgen en bijzondere installaties te beleven. 
 
Samen met Beeld en Geluid zetten we ons al jarenlang in om kinderen mediawijs te maken. Dit doen we door ze op een inspirerende en actieve manier deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie ervan. Op 24 en 25 september is het Atrium van Beeld en Geluid omgetoverd tot een Cinekid broedplaats waar kinderen deel kunnen nemen aan verschillende workshops. Daarnaast kunnen kinderen diverse interactieve installaties uitproberen. Scroll nu naar beneden om te zien wat er precies te doen is!
 
Hologram piramides bouwen
7+, workshop/knutselactiviteit
Met niet meer dan een stukje kunststof en een telefoon kun je beelden laten vliegen. Tijdens deze workshop maken kinderen een doorzichtige piramide en plakken deze op het beeldscherm van een telefoon. Met de juiste content, die ze ook nog eens zelf maken, wordt de illusie van een hologram gewekt.
 
Bouw je eigen virtual reality bril
7+, workshop/knutselactiviteit
Dé hit van Cinekid, op het snijvlak van techniek-, nieuwe media- en kunst. Kinderen maken hun eigen virtual reality-bril van hout. Virtual reality brillen zijn helemaal hot. Maar als je een smartphone hebt, dan is er helemaal niet zo veel extra's nodig om er zelf één te maken.
 
Touchboard
7+, workshop/knutselactiviteit
Met het Touch Board worden alledaagse voorwerpen op eenvoudige wijze interactief. Een op de muur geschilderde lichtschakelaar werkt echt, op een papieren piano kan muziek worden gemaakt of met geleidende materialen een computer bestuurt. Tijdens de workshop maak je kennis met interactiviteit door zelf een installatie vorm te geven.
 
Spotter
7+ interactieve installatie
Spotter nodigt uit tot bewegen, vliegen, vallen en musiceren. Deze dansmachine zet de unieke bewegingen van een danser om in spetterende videodecors én muziek. Door te dansen, maak je je eigen muziek en tover je tegelijk prachtige videobeelden tevoorschijn.
 
Der grosse gotlieb
6+, Interactieve installatie
Kinderen vergeten de wereld om zich heen in deze prachtige installatie. Ze klimmen op een verg stoeltjes omhoog en naar de kijken naar de sterren. Ondertussen horen ze getwinkel om zich heen lijkt het echt of ze in een nieuwe wereld terechtkomen. Dat alles via de Oculus Rift. Deze opvallende installatie is een waar kunstobject waarmee u veel bekijks gaat trekken.
 
Ebotracks
7+ interactieve installatie
Kunstenaar Eboman experimenteert al een jaar of twintig met sampling. Hij heeft nu een nieuwe app Ebotracks (nog niet verkrijgbaar!) die kinderen helpt om stap voor stap hun eigen stukjes geluid en video op te nemen. In kleine studiootjes ingericht met een Ipad, verkleeditems en muziekinstrumentjes kunnen kinderen zelf experimenteren met beeld en geluid. Ze filmen zichzelf tegen allerlei verschillende achtergronden, nemen geluid op en voegen titels toe. Kortom, ze kunnen helemaal losgaan met hun eigen muziektracks.
 
Kaartverkoop
Toegangskaartjes kunnen gekocht worden aan de kassa van Beeld en Geluid, voor de ochtend (10:00-13:30 uur) of voor de middag (13:30-17:00 uur). Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 9,00 p.p. Volwassenen: € 16,00 p.p. Het toegangskaartje biedt tevens toegang tot het museum van Beeld en Geluid.