Cinekid AppLab wordt uitgebreid

Stichting Cinekid heeft van The Art of Impact de kans gekregen om het Cinekid AppLab door te ontwikkelen. Het komende jaar zal er een mobiele versie van de app gemaakt worden, nieuw onderzoek worden opgestart en zullen er lesbrieven bij ontwikkeld worden zodat leerkrachten, maar ook ouders en kinderen, er mee aan de slag kunnen.

Cinekid AppLab is een curatie-app die ouders, leerkrachten en begeleiders helpt om mooie, zinnenstrelende, originele, artistieke, poëtische, slimme en rare apps te vinden. Tegenwoordig komen er iedere dag duizenden apps bij in alle denkbare vormen en maten en er is tijd en ervaring nodig om de kwaliteit te vinden. Goede apps kunnen op allerlei manieren bijdragen aan de emotionele, fysieke, cognitieve en artistieke ontwikkeling van een kind. Cinekid Applab koppelt maandelijks nieuwe apps aan leeftijd, categorie en thema en voorziet ze van een recensie en documentatie waardoor keuze en vindbaarheid makkelijker wordt.

“De Cinekid AppLab zou gebruikt moeten worden in alle huishoudens, op scholen, bij de kinderopvang en op kinderfeestjes om digitale content te verbinden aan vragen, kansen of situaties uit de fysieke wereld. Het biedt makers van apps een platform waarop ze zich kunnen onderscheiden in artistieke kwaliteit en maatschappelijke relevantie en waar ze beter onder de aandacht van gebruikers komen.” – Tabo Goudswaard, intendant The Art of Impact

Jonge makers
Dit project biedt ook de kans om bijzondere artistieke en creatieve apps te ontdekken die de ontwikkeling van jonge mensen ondersteunen. Het biedt een podium voor makers die hoogkwalitatieve apps in de markt willen zetten.

Cinekid zoekt overigens ook naar apps die kinderen activeren om zich te bewegen, niet louter met de vingers actief te zijn. Hier wordt actief op gecureerd.

Wetenschappelijk onderzoek
Onderzoek naar de werking van apps voor de jonge doelgroep blijft achter bij de snelle groei van de industrie. Door rechtstreekse samenwerking met de Universiteit van Amsterdam kan de Cinekid AppLab relevante vragen onderzoeken.