Cinekid 2017: ticketverkoop gestart

Het is zover! Van 21 t/m 27 oktober vieren we Cinekid op de Westergasfabriek in Amsterdam. Zeven dagen lang kun je de leukste films en series kijken en spelen en ontdekken in het MediaLab, een supergrote digitale speeltuin met de nieuwste games, installaties en workshops. Wat er op welke dag op het festival te beleven valt, kun je hier in onze blokkenschema's bekijken. Daar kun je gelijk ook je tickets kopen, want als je ze van tevoren koopt krijg je korting! 

Bekijk hier het programma
 

Van 14 t/m 27 oktober vind je Cinekid ook door heel het land tijdens Cinekid on Tour. We strijken neer in bijna 40 (film)theaters en laten daar de mooiste films zien en geven workshops uit ons MediaLab.  

Bekijk onze splinternieuwe spot!
Om jullie enthousiast te maken voor ons festival, hebben we uiteraard ook een spannende spot laten maken met onze ambassadeurs Mimmie en Dante. Bekijk 'm hier:

Met dank aan:
Acteurs Mimmie Idenburg & Dante Grootendorst 
Concept Marc Andrews (andrews:degen) & Maarten Berkers (Marbl.tv) 
Regisseur Maarten Berkers 
Animatie ontwerp Mister Melvin 
Muziek & geluid Frank Sens 
Camera Etienne van Leeuwen 
Assistent Tom Oudheusden 
Studio & Keying Turtle Beach VFX 
Monteen, animatie & post productie Maarten Berkers 
Animatie stagiair Britt van Dijk 
Voice-over Evelien Bosch

De hoofdrollen in ons spotje worden gespeeld door onze ambassadeurs van dit jaar: Mimmie en Dante. We zullen ze even aan je voorstellen:

Mimmie
Het zou zo maar kunnen dat je de 11-jarige Mimmie vorig jaar al hebt zien schitteren op ons festival. Mimmie is namelijk onderdeel van de breakdancecrew Rhythm Souldjaz en danste de sterren van de hemel tijdens ons openingsfeestje en de prijsuitreiking. Geen truc of breakdancemove is te moeilijk voor haar, en als enige meid in het team staat ze zeker haar mannetje. 

Dante 
Nog nooit van Dante gehoord? Er gaat vast een belletje rinkelen als we Clonny Games zeggen. Want Dante (10) is het brein achter dit superpopulaire YouTube-kanaal. Hij maakt allerlei grappige en creatieve video's en heeft al meer dan 130.000 volgers. Van gamen weet hij veruit het meest maar Dante is ook niet vies van een goeie challenge. Check hier zijn kanaal.

Voor alle praktische informatie over het festival zelf, klik hier.

Blader hier door de programmakrant: