Cinekid &100 jaar Fiep Westendorp


Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Vanaf juni 2016 tot en met december 2017 wordt de 100e verjaardag van Fiep Westendorp gevierd met een jubileumjaar vol activiteiten. En Cinekid feest mee!

Vanaf juni 2016 rijdt de Fiepbus, een vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus, door Nederland. Het rijdend kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Op de benedenverdieping van de bus kunnen de jongsten (4-8 jaar) in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en bijzondere teken- en animatieapps te spelen in het Cinekid AppLab.

Meer info over 100 jaar Fiep Westendorp en de agenda van de bus vind je op www.100jaarfiepwestendorp.nl.

Ook Cinekid Applab krijgt een plaats in de Fiepbus. Hier speel je de volgende apps:

Quiver 3D (4+)

Met de Quiver app komt  jouw kleurplaat tot leven. Kleur een kleurplaat in, houdt de tablet of smartphone erboven en je kleurplaat wordt driedimensionaal!  De kat of het vliegtuig die je net hebt gemaakt, gaat rondlopen of vliegen. Welk dier of object breng jij tot leven?

Osmo Masterpiece (6+)

Teken alles wat je wilt met Masterpiece. Maak een foto, zoek een afbeelding op internet of uit de bibliotheek van de tablet. Klem een stuk papier onder de Osmo standaard en begin!

Osmo Newton (6+)

Door attributen, zoals potloden, linialen en strepen op papier goed te plaatsen leid je de balletjes, die door de zwaartekracht naar beneden vallen, naar de juiste punten. Let’s go!

iStopMotion (6+)

Zelf een film maken? Dat kan! Met deze app maak je met de ipad op eenvoudige wijze korte stop motion filmpjes.

 

Over Cinekid AppLab
Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Ouders, leerkrachten en andere opvoeders willen het beste voor kinderen, maar hoe vind je dat binnen deze overdaad? Daarvoor is Cinekid AppLab ontwikkeld, een selectie van apps die door Cinekid onafhankelijk beoordeeld zijn en aanbevolen, als hulpmiddel om mooie, creatieve, artistieke, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor kinderen.