AppLab tipt kerstapps!

 
De kerstvakantie is in aantocht en daarom tipt de AppLab redactie vier apps om het kerstgevoel aan te wakkeren. Geef ze als tips mee samen met een app store gift card bijvoorbeeld of ga er lekker zelf mee aan de slag.

 
Lumikids Snow van Lumocity
2-5 jaar – Gratis – iOs en Android

 
Geen sneeuw met kerst? Dan maar spelen in de digitale sneeuw! In Lumkids Snow speel je diverse spellen in de sneeuw met pinguïns, yetis en walrussen. Glij van skischans, speel verstoppertje op ijsschots en eet marshmallows aan het kampvuur. Ondertussen oefen je het geheugen, vormen van letters en het probleemoplossend vermogen. 

 
Toca Hair Salon Christmas Gift van Toca Boca
4-7 jaar - Gratis – iOS

Met deze gratis kerst app van Toca Boca krijg je een klein inkijkje in de Toca Hairsalon apps. In deze wat minder omvangrijke app ben je de kapper van de kerstman en kerstboom. Knip, trim, kam, föhn en kleur het kapsel van Santa en de kerstboom en versier ze met kerstballen, strikken, snoepjes en cadeautjes. Zo maak je allemaal komische kerstcreaties.

 
Waar is kat? – Het kerstkat spel! van Bonte Games
8 - 18 jaar - €1,99 - iOS en Android
 
Waar is kat? stelt het inzicht en oplossingsgericht denken van kinderen op de proef. De app biedt drie spellen aan: Waar is kat?, Kerstkat en Kat in Japan. Kerstkat is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor ouders. Hierbij is namelijk al wat meer inzicht en oplossend vermogen bij nodig. De kat is tegen de kerstboom aangevlogen en 20 kerstballen zijn zoekgeraakt. Ga op zoek naar hints en kraak de codes. Vind jij alle kerstballen terug?  

 
Blocky Xmas van Bonte Games
9 – 18 jaar - gratis - iOS en Android
 
De maker van Waar is kat? heeft ook nog een ander uitdagend kerstspel ontwikkeld. Bouw kerstbomen met dit blokkenspel dat het logisch denken en probleemoplossend vermogen prikkelt. De ster op de boom is een magneet waarmee je de verschillende kerstboomelementen in de juiste volgorde op elkaar moet zien te krijgen. Deze app is ook leuk voor volwassenen.
 
 

CINEKID APPLAB

Wil je deze apps downloaden, de volledige recensies lezen of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store