AppLab krijgt vaste plek in OBA

Cinekid en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) breiden hun samenwerking uit. Na het plaatsen van een fysiek Cinekid AppLab in OBA IJburg, krijgt AppLab half augustus ook een vaste opstelling op de Oosterdokskade, waar de Centrale OBA gevestigd is. 
 
Cinekid AppLab is een hulpmiddel in de vorm van een gratis app waarmee ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Maar er is ook een fysiek AppLab, waarin kinderen op diverse tablets aan de slag kunnen met AppLab Approved apps.
 
Digitale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Drie op de vier gezinnen is in het bezit van een tablet en iedere dag verschijnen er honderden nieuwe apps op de markt, in alle denkbare vormen en maten. Meer dan 80 % van de apps is gemaakt voor kinderen, maar de kwaliteit en veiligheid van deze apps varieert enorm.
 
In de OBA
Daarom heeft Cinekid in 2016 AppLab gelanceerd. Cinekid ziet dat kwalitatieve apps op allerlei manieren kunnen bijdragen aan de emotionele, fysieke, cognitieve en creatieve ontwikkeling van een kind. Floor van Spaendonck, directeur Cinekid: ‘We zijn blij dat het geschikte aanbod van AppLab door de samenwerking met de OBA toegankelijker wordt voor een breed publiek.’
 
Cinekid AppLab koppelt maandelijks de nieuwste apps aan leeftijd (1 t/m 14 jaar), categorie en thema. Momenteel zijn er ruim 200 apps gerecenseerd voor AppLab en door de juiste documentatie is de software makkelijk te vinden. 
 

Martin Berendse, directeur OBA: ‘Wij willen dat digitale ontwikkeling van kinderen op een veilige en zorgvuldige manier verloopt. Geweldig dat kinderen nu zowel op het AppLab in OBA IJburg en de Centrale OBA alleen of samen met andere kinderen op een tablet aan de slag kunnen.’
 

Download Cinekid AppLab via iTunes of via de Google Play Store