AppLab introduceert lesbrief apps recenseren

Ga in de klas aan de slag met het schrijven van een appverslag met een nieuwe lesbrief van AppLab voor groep 7 en 8. 

Apps kunnen op allerlei manieren bijdragen aan de emotionele, fysieke, cognitieve en creatieve ontwikkeling van kinderen. Er zijn echter veel slecht gemaakte apps en door de grote hoeveelheid apps op de markt is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Wanneer is een app echt goed? Waar moet je op letten? Met deze lesbrief van AppLab kan je op school aan de slag gaan met het beoordelen van apps.

Cinekid AppLab 
AppLab is een hulpmiddel in de vorm van een gratis app voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders om mooie, creatieve, artistieke, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor kinderen. Voor AppLab recenseren we jaarlijks honderden apps en alleen de beste apps worden opgenomen in AppLab. De inhoud van AppLab ligt niet vast, elke maand komen er weer nieuwe, door Cinekid geselecteerde apps bij. Er ligt veel onderzoek en praktijkervaring ten grondslag aan AppLab waar onder andere richtlijnen voor het beoordelen van apps uit zijn voortgekomen.

Waarom deze lesbrief?
Elke dag komen er duizenden apps bij. In de app store staan al meer dan twee miljoen apps. Veel van deze apps zijn gericht op kinderen en het merendeel van de kinderen in Nederland maakt gebruik van apps. Vaak zoeken en downloaden kinderen deze apps ook zelf. Niet alle apps zijn echter even goed of veilig. Door kinderen te informeren en zelf kritisch te leren kijken, leren ze doordachte keuzes te maken.

Deze lesbrief ontvangen?
Heeft u interesse om de lesbrief in uw klas of elders te gebruiken? Stuur een email met uw verzoek naar e.ohare@cinekid.nl.

               


Nog meer doen met apps in de klas?
Vraag ook de lesbrief over het maken van een stop motion filmpje met de tablet aan!