App van de maand: Wuwu & Co


Wat op het eerste gezicht een normale app lijkt, verandert al snel in iets magisch. Wuwu & Co is een verrassend, driedimensionaal en interactief prentenboek met handgemaakte illustraties.
 
Als je je tablet optilt, verandert je eigen woonkamer in het virtuele rode huisje uit WuWu & Co en ben je direct deel van het verhaal. Het is de koudste winter in 2000 jaar, maar gelukkig woon jij in dit kleine, warme huisje in het bos. Wuwu en haar vriendjes kloppen aan en hebben je hulp nodig. Met behulp van je tablet kun je de sneeuw van de bomen afkrijgen en kan jij de dieren uit de buurt wakker maken.
 
Door gebruik te maken van deze interactieve technologie ontstaat er een mooie wisselwerking tussen de fysieke en de virtuele wereld. Het verhaal bevat leuke en grappige elementen, stimuleert de fantasie van kinderen en zorgt voor een hoge betrokkenheid. Step in Books brengt verhalen tot leven op innovatieve wijze. En dat is wederom gelukt: Wuwu & Co won meerdere prijzen, waaronder de Bologna Ragazzi Digitale award in 2016 en de Nordic Game Award in 2015. Het verhaal is beschikbaar in de talen Engels, Frans, Spaans en Duits en de app bevat geen in-app aankopen of advertenties. 
 
Cinekid AppLab
Deze app en vele anderen kun je gratis downloaden via de Cinekid AppLabeen hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. 10 mei wordt de AppLab gelanceerd, maar de app is nu al te gebruiken. Download hem via iTunes of via de Google Play Store