App van de maand: Unmechanical

Een unieke en visuele game vol raadsels en welke ruimtelijk inzicht en kritisch denken op de proef stelt. 

Het spel start met een intro waarin je ziet dat het naamloze robotje wordt gevangen en terecht komt in een ondergrondse wereld. De muziek is spannend en de weg die je vervolgt is duister en mysterieus tegelijk. Het robotje wordt gedropt, hij wordt wakker en het is tijd om te beginnen!

Het doel is om de mysterieuze en abstracte omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar een doorgang. Nu is alleen de weg op verschillende plaatsen geblokkeerd. Deblokkeren kan door puzzels op te lossen. De puzzels in het spel zijn gevarieerd en hebben ieder een eigen kenmerk. Soms moet je kritisch nadenken, je creativiteit gebruiken, codes onthouden of zelfs een juiste combinatie maken van scheikundige componenten. Eén ding is zeker: je ruimtelijk inzicht en kritisch denken wordt op de proef gesteld en niet alle antwoorden liggen voor het oprapen. Je hebt de mogelijkheid om hints op te vragen. Mocht je er echt niet uitkomen, zijn er op YouTube video’s te vinden met handige tips.

Teotl Studios
Unmechanical heeft een unieke vormgeving en is geheel visueel. Teotl Studios, de ontwikkelaar, focust zich op games waarin je meegenomen wordt in het spel.

Unmechanical bevat geen advertenties of in-app aankopen.

 

Cinekid AppLab
 

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store