App van de maand: Sound Rebound

Met Sound Rebound componeer je met vormen en kleuren je eigen kleurrijke muziek. Ga helemaal los in deze open play app. Plaats diverse vormen in verschillende kleuren over je werkblad en laat de balletjes eroverheen stuiteren. Het resultaat: je eigen bijzondere symfonie zonder ook maar 1 noot te hoeven kennen.

De vorm van het figuur bepaalt hoe het balletje stuitert en de kleur bepaald wat voor soort geluid er wordt geproduceerd. Zo creëer je een kleurrijke collage in een 2D wereld waar zien en horen met elkaar in verbonden zijn.

Kies ervoor om de balletjes over het scherm te laten rollen door de iPad te kantelen of laat ze verticaal het scherm over glijden. Er zijn voorgemaakte patronen waar je mee aan de slag kan maar je kunt ook beginnen met een leeg werkblad.
 Er zit vrijwel geen tekst in de app, uitleg en informatie wordt met behulp van filmpjes gegeven.

Bijzonder aan deze app is dat jong en oud plezier beleven omdat de opzet heel simpel is in vormgeving en gebruik. Daarnaast kun je het zo complex maken als je zelf wilt.

Sound Rebound bevordert muzikaliteit, creativiteit en zelfvertrouwen. Door de ‘open play’ opzet bepaal je helemaal zelf wanneer het stuk af is en kan je blijven perfectioneren en aanpassen. Vind je het af? Sla je kunstwerk op en begin aan een nieuwe.

Het is wel aan te raden om deze app met koptelefoon te spelen, zodat omstanders geen last hebben van de geluidjes.


 

Sound Rebound is ontwikkeld door Exploratorium in San Francisco: een publiek toegankelijk leerlab waar je de wereld ontdekt door wetenschap, kunst en waarneming. Exploratorium wil ervaringen creëren die aanzetten tot nieuwsgierigheid, onderzoek en het stellen van vragen.
 

CINEKID APPLAB

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store