App van de maand: Sago Mini Friends

De app van de maand juli is geworden: Sago Mini Friends. De app bevordert samen spelen en leert kinderen hoe ze met elkaar omgaan. Een kleurrijke en interactieve app met leuke en grappige effecten!

Met Sago Mini Friends ondernemen kinderen diverse activiteiten (samen met leeftijdsgenoten). Ze kunnen een maatje kiezen en de andere vriendjes bezoeker. Ook kunnen ze aanbellen bij één van de huisjes en mee naar binnen gaan. Daar staat een activiteit op ze te wachten die varieert van afwassen tot ballonnen opblazen en van plantjes laten groeien tot verkleden. In totaal zijn er tien verschillende interactieve activiteiten die gemaakt zijn om alleen of om samen te spelen. Klaar? Bel opnieuw aan voor een nieuwe activiteit, ga naar het volgende huisje of kies een nieuw maatje door met de ballonnen naar boven te gaan.  

Samen spelen, samen delen is een belangrijk onderdeel in een aantal spellen. Kinderen worden aangespoord om eerlijk te delen en de reactie van de karakters laat duidelijk zien of ze dat goed doen. Kinderen leren over sociale signalen wanneer ze zien dat de karakters blij of juist teleurgesteld zijn. De app is kleurrijk, toegankelijk en bevat leuke en grappige effecten. Zo is bijvoorbeeld het geluid van een te vroeg losgelaten ballon toegevoegd.

Samenwerken
Sago Mini Friends bevordert samen spelen en samenwerking en leert kinderen hoe ze met elkaar omgaan. Ook is er een mogelijkheid voor ouders om naar aanleiding van de app te praten met kinderen over hoe zij omgaan met andere kinderen.

Sago Sago ontwikkelt apps die specifiek geschikt zijn voor peuters en kleuters en bevatten geen in-app aankopen of advertenties.

TIP: De makers hebben een speciale code voor twee activiteiten geïmplementeerd in het spel. Door twee vingers op het scherm te houden, wordt de activiteit ballonnen opblazen geopend. Drie vingers op het scherm betekent de verkleedactiviteit.


Cinekid AppLabWil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store