App van de maand: Rhom Bus

In de app Rhom Bus brengt een buschauffeur verschillende dieren naar verschillende bestemmingen. Om ze in de bus te krijgen moet je de lettertegels van hun naam bij elkaar puzzelen. De lettertegels hebben gemarkeerde hoekjes die met elkaar verbonden moeten worden. Zijn er minstens twee hoekjes verbonden? Dan heb je een letter compleet en verandert die tegel in de volgende letter.
 
Heb je alle namen van de dieren van de rit bij elkaar gepuzzeld en zit de bus vol? Dan zet de chauffeur de dieren af op hun bestemming en pikt hij nieuwe dieren op voor de volgende rit.

Troef
Hoe verder je in de game zit hoe meer obstakels en nieuwe regels er zijn. Ook kun je per level één troef inzetten om verder te komen.
 

 
Rhom Bus is uitdagend, leuk en heeft een makkelijke speluitleg, ook als jouw kind nog geen Engels kan. Deze game stimuleert het ruimtelijk inzicht: waar komt welke letter als ik het spel bijvoorbeeld draai? Het vergt probleemoplossend vermogen en concentratie.
 
Creatiulab is een onafhankelijke, digitale studio in Spanje met een klein team dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van creatieve, kwalitatief hoogwaardige producten.
 
Praktische info
De app kost €1,99. Er zijn geen in-app aankopen en ook geen advertenties. De app is Engels maar er wordt door middel van beeld en geluid helder uitgelegd wat je moet doen. Alleen beschikbaar bij Apple.
 
 

CINEKID APPLAB

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store