App van de maand: Rainmaker (9+)

In deze minimalistische puzzelgame ga je mee op avontuur met het meisje Tian die probeert te ontdekken waar regen vandaan komt. Met de mysterieuze medaillon verander je Tian in verschillende objecten met eigenschappen die je allemaal nodig hebt om puzzels te voltooien: een luchtbel die zweeft, een vierkant massief blok, een stuiterende basketbal en een spin die ook op z’n kop kan lopen.  
Je komt steeds in verschillende ruimtes waar je het deurtje moet zien te bereiken om naar het volgende level te komen. Vermijd de obstakels op de weg door Tian in een van de objecten te veranderen. Dit doe je heel simpel door te tikken op het scherm. Mislukt het? Geen probleem, je kan het eindeloos opnieuw proberen. Dit maakt het spel uitdagend, maar niet stressvol.
 
                 
 
Door de vormgeving en de muziek heeft de app een mysterieuze uitstraling en word je meegevoerd in een fantasierijke wereld. De app is intuïtief in gebruik, de interface is simpel; zonder veel tekst. De puzzels in de game bevorderen het logische denkvermogen en ruimtelijk inzicht, maar prikkelt ook de fantasie.
 
Rainmaker biedt bovendien de optie om zelf een level voor deze puzzelgame te ontwerpen die je kan indienen en kan laten beoordelen door andere gebruikers. Dit maakt je nog bewuster van causaliteit en stimuleert creatief denken.
 
Rainmaker bevat geen advertenties of in-app aankopen. De app is betaald, maar er is ook een gratis Lite variant op Android om te kijken of de app bevalt.
 

CINEKID APPLAB

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store