APP VAN DE MAAND: PETITES CHOSES

Petites choses is een zeer artistieke app met verrassende elementen. De app is heel kleurrijk en prachtig vormgegeven: de handgemaakte illustraties van acryl zijn een lust voor het oog.

Het doel van het spel is om de vogel in de kooi met zeven verschillende sloten te bevrijden. Kinderen kunnen van alles ontdekken in het interactieve panoramisch landschap van de stad, waaronder de sleutels. Veeg naar links of rechts om door de app te navigeren. Speel de minigames en bemachtig de sleutel. De spelletjes zijn kort, maar erg divers en visueel. Petites choses bevat veel grappige elementen en ook de klassieke muziek past goed bij het geheel. Deze intuïtieve app stimuleert fantasie en introduceert klassieke muziek en poëtische elementen aan kinderen.

In de app is ook een mogelijkheid om een korte film te bekijken. Omdat deze via het internet wordt afgespeeld, is de film vergrendeld met een ouderslot. De film diende als een inspiratiebron voor de makers C'est Magnifique om deze app te maken. Net als in het spel wordt geen gebruik gemaakt van taal, maar juist veel van muziek. Daardoor is deze app zeer geschikt voor jonge kinderen. Via het menu is het ook mogelijk om het spel te resetten en de taal in te stellen.  

Petites choses bevat geen advertenties of in-app aankopen.

 

CINEKID APPLAB

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store