App van de maand: Oh!

Soms zijn apps hoe simpeler hoe beter, dat is zeker het geval bij Oh!. Met deze interactieve tekenapp kies je uit een assortiment van kleurrijke interactieve figuren om je kunstwerk te maken. Wanneer je een figuur plaatst in je tekening, komt het plots tot leven: een cirkel wordt bijvoorbeeld een boom of een zon, een rechthoek een huis of  een kat, een driehoek een vogel of paraplu.
 
Wat voor vorm de figuur aanneemt is afhankelijk van waar je hem plaatst. De figuren veranderen ook, wanneer je de tablet een kwartslag draait. Iedereen kan op die manier heel eenvoudig de leukste taferelen creëren. 
 
Is de creatie af? Maak er een foto van en deel hem eventueel. Let op: bij iOS zit er een vergrendeling op de deel-optie, bij Android niet. Dat betekent dat bij Android de tekening zonder ouderslot door kinderen extern gedeeld kan worden via bijvoorbeeld email of social media. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar is goed om te weten.
 
Oh! prikkelt de creativiteit en nieuwsgierigheid en is al vanaf jonge leeftijd eenvoudig te bedienen en erg vermakelijk.

De app is beschikbaar in het Engels en Frans, maar omdat er vrijwel geen tekst of gesproken taal in de app zit, is de app eigenlijk voor iedereen geschikt.
 
 
De app is gebaseerd op het Franse pop-up boek Oh! Mon Chapeau van de makers en illustratoren Louis Rigaud en Anouck Boisrobert.
 
Oh! is gratis, maar onder de ‘about’ knop is er een optie om geld te doneren, hier zit wel ouderslot op. De app bevat geen advertenties.

CINEKID APPLAB

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store