App van de maand: Me van Tinybop

In de nieuwste app van Tinybop ga je aan de slag met jezelf. Stap 1:  maak een avatar van jouw hoofd. Van haar-en huidskleur tot de grootte en vorm van je neus, ogen en mond, alles is aan te passen en toe te voegen. Vervolgens kies je jouw lievelingskleur: dit wordt de achtergrond van je profiel.

In Me kan je honderden vragen beantwoorden over jezelf, zoals welk boek je als eerste las, hoe oud je bent en wat je lievelingsdier is. Maak bijvoorbeeld een foto of een gifje van hoe je eruit ziet als je je verveelt, maak avatars van je vrienden en maak een tekening van je familie. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het invullen: spreek in hoe een film over jouw leven zou heten en geef aan hoe laat jij wakker wordt.

Je beslist helemaal zelf welke vragen je beantwoordt en alle tekeningen, teksten en audio opnames kan je verwijderen en aanpassen wanneer je wilt. In de app is het mogelijk meerdere profielen aan te maken en je kan altijd later je eigen profiel weer openen en verder ontwikkelen.

Emotionele intelligentie
Door middel van Me leer je dat je identiteit heel divers en veranderlijk is. De app bevordert de emotionele intelligentie en is gebaseerd op onderzoek waaruit blijkt dat hoe beter je jezelf kent, hoe beter je kan inleven in een ander.

De app is prachtig vormgegeven en makkelijk in gebruik en bovendien beschikbaar in het Nederlands en zestig andere talen.

De ontwikkelaars bij Tinybop hebben al veel prijzen en nominaties op hun naam staan. In 2016 was de app Wolkenkrabbers van Tinybop genomineerd voor de Cinekid AppLab Award.

Tip van de AppLab redactie
Maak samen een profiel van iedereen uit het gezin, zo bevorder je het sociale aspect nog meer en leer je elkaar misschien wel op een andere manier kennen.

 

CINEKID APPLAB

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store