App van de maand: Hidden Folks

Ben je bekend met Waar is Wally?, een zoekboekenserie bestaande uit uitgebreide volgetekende platen waarin je telkens Wally moet zien te vinden? De app Hidden Folks heeft daar wel wat van weg.

Het verschil is dat de tekeningen interactief zijn en je telkens diverse mensen, dieren en objecten moet zien te vinden, soms ook door bijvoorbeeld een bos te kappen of een tent open te ritsen.

Cryptische hints
Vind alle objecten om de volgende tekening te ontgrendelen. Bij elk te vinden object of wezen wordt bovendien een cryptische hint gegeven. De vormgeving en de geluidjes geven de app een komische en originele uitstraling. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een sepia weergave of om zwart en wit om te wisselen (handig in donkere ruimtes). Alle geluidjes zijn door een mens ingesproken: van de apengeluidjes, tot knisperende blaadjes en ritsen. Ook dat geeft een leuk effect.

       

De app is vooral geschikt voor gebruik op de iPad en Apple TV, het scherm van de iPhone is wat klein voor dit spel: een extra uitdaging dus. De app bevordert concentratievermogen en met Hidden Folks ontwikkel je het vermogen om snel targets te vinden en te herkennen. Overigens is dit ook voor volwassenen een nuttige en vermakelijke app!

De app is ontwikkeld door game ontwikkelaar Adriaan de Jongh. Zijn andere apps Bounden en Fingle zijn ook te vinden in Cinekid AppLab. Hidden Folks is beschikbaar in het Nederlands en dertien andere talen en bevat geen advertenties of in-app aankopen.

CINEKID APPLAB

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store