App van de maand: Fiete Math

In de app Fiete Math leer op een speelse manier rekenen door middel van tastbare voorwerpen. Je leert getallen te onderscheiden, ze uit elkaar te halen en ze samen te voegen.

Een blok met het getal 2 kun je uit elkaar halen, dit worden dan twee kleine blokjes van 1. Voet je deze twee blokjes van 1 weer samen, dan ontstaat er weer een groot blok met het getal 2. Zo leer je spelenderwijs hoe optellen en aftrekken werkt. Er zijn verschillende levels waarin er op andere dingen gefocust wordt: tellen, uit elkaar halen, optellen in stappen van 5, aftrekken en nog meer. 

Fijne feedback
De app legt in het begin goed uit hoe het werkt. Je krijgt fijne feedback en als je het fout hebt, wordt je niet gestraft.

Ahoiii Entertainment ontwikkelt erg mooit ontworpen en spannende apps voor kinderen. Hun apps moedigen kinderen aan om te leren door te spelen. Ook hebben ze al een best aantal prijzen gewonnen voor hun werken.

Praktische info
De app kost €1,99 voor iOS en €3,99 voor Android. Er zitten geen in-app aankopen en advertenties in de app. Op de instellingen zit geen ouderslot, je kan daar geluidseffecten en muziek aan of uit zetten. Op de knop level herstellen zit wel een ouderstlot.
 

Cinekid AppLab


Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieken en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store.