App van de maand: DNA Play


Waarom hebben sommige mensen blauwe ogen en anderen juist bruine ogen? Waarom hebben familieleden vaak gelijke kenmerken? DNA Play laat kinderen op een speelse manier kennis maken met DNA.

De game start met een klein zwart monstertje zonder lichaamsdelen. Door de juiste combinaties te maken van het DNA bouw je zes nieuwe onderdelen: de romp, het hoofd, de neus, de ogen, handen en voeten. Alles op de goede plek? Dan kun je gaan spelen met de volgorde van de staafjes. Er zijn talloze mogelijkheden en bij iedere switch verandert het monster.
 Tijdens de creatie van het monster komen interactieve elementen tevoorschijn. Laat ze dansen, geef ze eten of kijk of ze bang zijn in het donker. Tijdens de activiteit kan het DNA veranderd worden om uit te zoeken wat de beste samenstelling is voor de handeling.

Helemaal tevreden? Maak een foto en ga aan de slag met het volgende monster!

DNA Play is kleurrijk en gebruiksvriendelijk. Kinderen krijgen visuele hints als ze er niet uitkomen. De app heeft een hoge betrokkenheid, stimuleert creativiteit en prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen. De makers Avokiddo specialiseren zich in het ontwikkelen van educatieve en tegelijkertijd fun apps voor kinderen. Voor ouders is er een beveiligde beschrijving voor ouders over DNA en de game zelf. De app bevat geen advertenties of in-app aankopen.
 

 

Cinekid AppLab

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store