Ambassadeurs

Dit zijn de Ambassadeurs van Cinekid! Zij ondersteunen ons in diverse activiteiten tijdens het festival en door het jaar heen. Je herkent ze misschien van TV, internet of uit Films.


V.l.n.r. Luciano Hiwat, Faas Wijn, Rohan Timmermans, Maas Bronkhuyzen en Dana Goldberg.
Ze verzorgden samen de Cinekid Awards van 2015.

 

Rohan Timmermans

Leeftijd: 12 jaar
Bekend van: Het Leven van Nino (2014) en Vrolijke Kerst (2014) 
Twitter: @RohanTimmermans

Facts
Rohan maakte zijn eerste film (Het Leven van Nino) in 2014 en won daarmee meteen de Cinekid Award in de catagorie Beste Kinderfilm. In Het leven van Nino moest hij acteren met dieren, wat hem zo goed afging dat hij een workshop presenteerde over het acteren met dieren op het Cinekid festival.


Faas Wijn

Leeftijd: 16 jaar
Bekend van: Tony 10 (2012), De Groeten van Mike! (2012) en Spijt! (2013)
Twitter: @FaasWijn

Facts
Faas maakte zijn acteerdebuut in 2010 in de film Heen en Weer Dag. Samen met ambassadeurs Maas Bronkhuyzen, Dana Goldberg en Luciano Hiwat te is hij te zien in de Cinekid Spot van 2014. In juni 2014 ging “Oorlogsheimen” in première en Faas speelt hier in de rol van Sjeng. Ook is hij binnenkort te zien in het derde seizoen van het improvisatieprogramma De Vloer Op Jr. van ZAPP.

De Cinekid Spot 2014

 

Luciano Hiwat

Leeftijd: 14 jaar
Bekend van: Body Language (2011), Sweet Love (2012) en De Leeuwenkuil (2013)
Facebook: Facebook Luciano

Facts
Luciano is niet alleen acteur, maar ook een danser. Als 9-jarige won hij al de talentenshow Move Like Michael Jackson en bereikte in 2013 de finale van Everybody Dance Now. Daarnaast was hij te zien in het eerste seizoen van Holland’s Got Talent en danste hij bij The Voice Kids in Concert. Luciano was van 6 december 2013 tot en met 26 februari 2014 te zien in de LOUD! Dance Experience Reinvented. Samen met ambassadeurs Faas Wijn, Maas Bronkhuyzen en Dana Goldberg is hij te zien in de Cinekid Spot van 2014.

Luciano over Cinekid: “Ik ben graag ambassadeur van Cinekid omdat ik het een leuk evenement vind en er graag deel van wil uit maken”

Klik hier voor Luciano's auditie voor Everybody Dance Now

Luciano over LOUD:

 

Maas Bronkhuyzen

Leeftijd: 14 jaar
Bekend van: Dolfje Weerwolfje (2011) en De Groeten van Mike! (2012)
Twitter: @MaasBronkhuyzen

Facts
Maas maakte zijn acteerdebuut in 2010 in de televisieserie Bellicher. Ook was hij te zien in het tweede seizoen van het improvisatieprogramma De Vloer Op Jr. van ZAPP. In 2012 was hij Mike in de Groeten van Mike en heeft daarvoor in Duistland en in India de prijs van “Best Young Actor” gewonnen, uitgeroepen door een internationale kinderjury. Samen met ambassadeurs Faas Wijn, Dana Goldberg en Luciano Hiwat is hij te zien in de Cinekid Spot van 2014. In juni 2014 gaat “Oorlogsheimen” in première en Maas speelt hier in de rol van Tuur. Maas is momenteel bezig met de opnames voor Vrolijke Kerst, een televisie serie die in december 2014 op ZAPP komt.

Maas over Cinekid: “Ik word ambassadeur van Cinekid omdat ik het zelf een heel leuk festival vind. Cinekid is het enige film en televisie festival in Nederland is en ik ben er ook al heel vaak geweest. Ook woon ik er vlakbij!!!”

Klik hier voor meer informatie over de film Oorlogsgeheimen

Klik hier om Maas te zien in het improvisatieprogramma De Vloer Op Jr.

De teaser trailer van Oorlogsgeheimen:

 

Dana Goldberg

Leeftijd: 12 jaar
Bekend van: Midden in De Winternacht (2013)

Facts
Dana maakte haar acteerdebuut in 2010 in de miniserie ‘De Troon’ en speelde vervolgens in een aflevering van de televisieserie Van God Los. Samen met ambassadeurs Maas Bronkhuyzen, Faas Wijn en Luciano Hiwat is ze te zien in de Cinekid Spot van 2014. Daarnaast was ze te zien in de Kids Top 20 Cinekid Special van 2013.

Bekijk hier de Openingsfilm van Cinekid 2013

De trailer van Midden in de Winternacht:

 

Dolores Leeuwin

Leeftijd: 44 jaar
Bekend van: Hoe?Zo!, het Sinterklaasjournaal, Knoop in je zakdoek en Het Klokhuis.
Facebook: Facebook van Dolores

Facts
Voordat Dolores presentatrice werd deed zij aan dansen. Als danseres danste zij voor shows op televisie en in het theater. Inmiddels is ze al 12 jaar presentatrice bij Het Klokhuis. In 2012 won Dolores De Nationale IQ Test met een IQ van 159. 

Dolores over Cinekid: "Door mijn werk voor Het Klokhuis zie ik welke grote rol de media spelen in het leven van kinderen en daarom vind ik Cinekid ook zo belangrijk en eigenlijk ook gewoon heel erg leuk, want daar krijgen kinderen één keer per jaar de kans om de media op een hele andere manier te zien en te beleven."