48 Hour Film Project & Cinekid

De winnaars van 48 Hour Film Project 2015

Voor alweer de vijfde keer organiseren we 48 Hour Film Project – de Cinekid editie! 48 Hour Film Project daagt filmmakers uit om binnen 48 uur een korte film te maken. Elk team krijgt vlak voor het startsein op vrijdagavond een genre, karakter, prop en zin mee die in de film moeten worden verwerkt. Voor de speciale Cinekid editie gelden twee extra regels. De films moeten Nederlands gesproken zijn en geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vrijdagavond 30 september om 18:00 uur komen alle filmteams samen tijdens de kickoff. Hier zullen alle verplichte elementen bekend worden gemaakt en mag ieder team een genre uit de hoge hoed trekken. Direct na deze bijeenkomst gaan alle teams snel aan de slag en hebben ze tot zondag 2 oktober 19:30 uur de tijd om hun film te realiseren en in te leveren.

De feestelijke première staat gepland op zondag 16 oktober tijdens het Cinekid festival. Aansluitend worden de jury- en publieksprijzen aan de filmmakers uitgereikt. En de winnaars van Beste Film? Die worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de vertoning van Nederlands Kort op Cinekid, want in dit programmaonderdeel zal de winnende film worden opgenomen! Ook sponsoort Budgetcam dit jaar het project en biedt daarbij alle teams die bij hen materiaal huren 15% korting aan, evenals een geldbedrag van €250 aan de winnaar om bij hen te besteden!

Inschrijven
Schrijf je team nu in voor 48 Hour Cinekid! Het inschrijfgeld bedraagt voor early birds €125 per filmteam, na 4 september is het inschrijfgeld €148. Inbegrepen in dit bedrag is een masterclass kinderfilm maken. Voor meer informatie en voor het aanmelden van je team klik je hier.

Nog geen team kunnen vinden? Ga naar onze
Facebookpagina om met andere enthousiastelingen een groep te vormen.