< Terug naar overzicht

Première Nu of Nooit! Animatie

Deze vertoning bestaat uit een aantal kortere films

Feestelijke eerste vertoning van de korte films TEX, Kop op, Vrije vogel en Polska Warrior.

Kop op

6+
Cinekid - Televisie / Nu of Nooit
Job, Joris & Marieke / Nederland, 2016
25 min / 6+
Een magische wasmachine zorgt ervoor dat drie vrienden ineens met elkaars hoofd opgescheept zitten.    Tijdens het buitenspelen vinden drie vrienden een gedumpte wasmachine. Als ze hun kop erin steken, gebeurt er iets vreselijks: hun hoofden zijn ineens verwisseld. Ze proberen van alles om hun eigen kop terug te krijgen, maar niks helpt. Er zit niets anders op dan naar huis gaan, maar wel naar het huis dat bij het gezicht hoort. Daar ontdekken ze hoe verschillend het er bij hun iedereen eigenlijk aan toegaat. Van de Oscar-genomineerde animatiestudio Job, Joris en Marieke. Feestelijke première in aanwezigheid van cast en crew.

Deze film is ook te zien in Kop op & TEX Vrije vogel & Polska Warrior

Vrije vogel

6+
Cinekid - Televisie / Nu of Nooit
Joyce van Diepen / Nederland, 2016
25 min / 6+
Door de nieuwe vriendschap met een ziek vogeltje leert een jongen weer te dromen.  

Imad groeit op in een oorlogsgebied. Als hij op een dag een vogeltje vindt met een gebroken vleugel, neemt hij het mee naar huis en verzorgt hem zo goed als hij kan. Terwijl het vogeltje langzaam weer opknapt, voelt Imad zich ook steeds blijer en sterker. Hij leert om naar zijn hart te luisteren en te kiezen voor een (nieuwe) toekomst. Feestelijke première in aanwezigheid van cast en crew.

Deze film is ook te zien in Vrije vogel & Polska Warrior

TEX

6+
Cinekid - Televisie / Nu of Nooit
Erik Verkerk, Hans Walther, Joost van den Bosch / Nederland, 2016
25 min / 6+
Cartoony romcom over liefde, anders zijn en longboards.  

Tex is een typische tekenfilmfiguur. Maar Evie is een echt meisje. Als Tex voor haar valt, lijkt dit uit te draaien op een onmogelijke liefde. Maar is in tekenfilms niet alles mogelijk? Korte film waarin een tekenfilmfiguur rondloopt in een echte wereld. Feestelijke première in aanwezigheid van cast en crew.

Deze film is ook te zien in Kop op & TEX