Festival programma - per dag

    zaterdag 21 oktober blokkenschema (pdf)

    • { 10:30 - 16:30 Medialab
      Digitale cultuur

      Medialab

      4+
      Grootste interactieve, digitale speeltuin van Europa. 1200 m2 met interactieve installaties, workshops en digitale spelomgevingen.
    • { 10:15 - 11:45 Cinekeet
      Televisie

      Kleuterworkshop Dikkertje Dap

      90 min / 4+

      Kleuters maken zelf een filmpje rondom de film Dikkertje Dap!

    • { 10:30 - 11:51 Ketelhuis 1
      Film

      De kleine grijze tractor redt de boerderij + voorfilm

      81 min / 5+

      Nieuwste deel van vrolijke reeks over Fergie de grijze tractor.

    • { 10:30 - 11:51 Machinegebouw
      Film

      De dieren uit het Hakkebakkebos + voorfilm

      81 min / 4+

      Vrolijke stop-motion-musical over de dieren van het Hakkebakkebos.

    • { 10:30 - 11:55 Westergastheater
      Film

      De buurtspion + voorfilm

      85 min / 6+

      Gewapend met haar fantasie begint Agatha Christine een heus detectivebureau.

    • { 10:30 - 17:00 Buiten
      Film

      VR bios

      390 min / 6+

      Regen of zonneschijn, in de Cinekid VR Bios is het altijd fijn.

    • { 10:45 - 11:55 Ketelhuis 3
      Film

      Europees Kort: Samen tot het einde

      70 min / 8+

      Mooie compilatie van Europese korte animatie films voor 8+

    • { 11:00 - 12:46 Ketelhuis 2
      Film

      Little Wing + voorfilm

      106 min / 11+

      Zoektocht van een dapper meisje naar haar verdwenen vader.

    • { 11:00 - 12:00 Masterclass
      MediaLab

      Masterclass Dance Battle

      60 min / 7+

      Maker van de Dance Heroes-app stoomt je klaar voor ’n battle.

    • { 12:15 - 13:43 Ketelhuis 1
      Film

      De grote boze vos & andere verhalen + voorfilm

      88 min / 5+

      Hartverwarmende en knotsgekke belevenissen van boerderijdieren.

    • { 12:15 - 13:58 Machinegebouw
      Film

      Magie in de bergen + voorfilm

      103 min / 8+

      Twee dwarse tieners vinden elkaar tijdens gevaarlijke bergtocht.

    • { 12:30 - 13:30 Masterclass
      MediaLab

      Masterclass #Scienceselfie

      60 min / 8+

      Maak zelf de raarste wetenschappelijke selfies die je kunt bedenken

    • { 12:30 - 13:30 Cinekeet
      Televisie

      De Buitendienst

      60 min / 8+

      Bekijk gloednieuwe beelden en kom kunst maken van afval!

    • { 12:30 - 14:00 Westergastheater
      Televisie

      Première Kids & Docs

      90 min (aansl. nagesprek) / 9+

      Feestelijke vertoning van Buitenstebinnen, Mijn gelukkige ingewikkelde familie en Kendis.

    • { 12:30 - 14:05 Ketelhuis 3
      Film

      Steenkop + voorfilm

      95 min / 9+

      Chinese plattelandsjongen krijgt spijt van wraakactie met voetbal.

    • { 13:30 - 14:30 Ketelhuis 2
      Televisie

      Première The One Minutes & Kendis

      60 min (aansl. nagesprek) / 10+

      Première toffe 1-minutenfilmpjes van Urban Heroes en beats van DJ Kendis!

    • { 14:00 - 15:00 Masterclass
      MediaLab

      Casting met Jut & Jul

      60 min / 7+

      Kom meedoen aan een echte casting van Jut & Jul

    • { 14:15 - 15:40 Ketelhuis 1
      Film

      Dikkertje Dap + voorfilm

      85 min / 5+

      Waarom mogen giraffen niet naar school? Oneerlijk, vindt Dikkertje Dap.

    • { 14:30 - 16:13 Westergastheater
      Film

      Kappen!

      103 min (aansl. nagesprek) / 9+

      Meeslepend Carry Slee-drama over loyaliteit, zinloos geweld en vriendschap.

    • { 14:30 - 15:56 Ketelhuis 3
      Film

      Missie Yeti: de avonturen van Nelly & Simon + voorfilm

      86 min / 7+

      Doldwaze zoektocht naar de Yeti in het Himalayagebergte.

    • { 14:45 - 16:10 Machinegebouw
      Film

      Op rolletjes + voorfilm

      85 min / 9+

      Spannende zoektocht helpt jongen in rolstoel uit schulp kruipen.

    • { 15:00 - 16:00 Ketelhuis 2
      Televisie

      Première Powerpuff Girls

      60 min (aansl. nagesprek) / 7+

      Bekijk 5 spiksplinternieuwe afleveringen en ontmoet de stemacteur!

    • { 15:30 - 16:30 Masterclass
      MediaLab

      Film acteren met Hidde Simons

      60 min / 8+

      Als acteercoach begeleidde Hidde de sterren in SpangaS

    • { 16:30 - 18:09 Ketelhuis 2
      Film

      Achter de blauwe deur + voorfilm

      99 min / 10+

      Een blauwe deur blijkt een portaal naar een andere wereld.

    • { 16:30 - 17:56 Machinegebouw
      Film

      Cloudboy + voorfilm

      86 min (aansl. nagesprek) / 9+

      Gesloten jongen beleeft avontuur met nieuwe familie in Lapland.

    • { 16:30 - 18:00 Ketelhuis 1
      Televisie

      Première Mensjesrechten

      90 min (aansl. nagesprek) / 9+

      Van rapster tot Roma-meisje, feestelijke première van drie documentaires.

    • { 16:30 - 18:08 Ketelhuis 3
      Film

      Tschick + voorfilm

      98 min / 12+

      Maik en Tschick maken een wilde roadtrip door Oost-Duitsland.

    • { 16:45 - 18:14 Westergastheater
      Film

      Zombillenium + voorfilm

      89 min / 9+

      In het griezelpretpark Zombillenium zijn alle zombies en vampiers echt.