Festival programma - VR bios

Regen of zonneschijn, in de Cinekid VR Bios is het altijd fijn.

TIJDEN & TICKETS

zaterdag 21 oktober 10:30
Buiten
zondag 22 oktober 10:30
Buiten
maandag 23 oktober 10:30
Buiten
dinsdag 24 oktober 10:30
Buiten
woensdag 25 oktober 10:30
Buiten
donderdag 26 oktober 10:30
Buiten
vrijdag 27 oktober 10:30
Buiten
6+

Asteroïden!

Film / Animatie
Eric Darnell / VS, 2017
4 min / 7+
Gesproken: geen dialoog

Na hun avontuur van vorig jaar zijn de buitenaardse wezentjes Mac en Cheez weer terug. Het lijkt een heel gewone, rustige dag te worden in het ruimteschip, maar dan gaat plotseling het alarm af...

Regen of zonneschijn

Film / Animatie
Felix Massie / Groot-Brittannië, 2017
6 min / 7+
Gesproken: geen dialoog

Ella is helemaal klaar voor het mooie weer. Gewapend met haar spiksplinternieuwe roze-gestippelde zonnebril stapt ze de deur uit om van de zon te gaan genieten. Maar als het spontaan begint te regenen is Ella ineens niet meer zo blij met haar cadeautje.

Henry

Film / Animatie
Ramiro Lopez Dau / VS, 2015
12 min / 7+
Gesproken: Engels

Het is feest! Henry het egeltje is jarig en heeft zelfs taart gebakken. Er is alleen één probleem: er komt niemand op zijn feestje. Henry houdt van knuffelen, maar door zijn stekels doet hij iedereen pijn. Gelukkig mogen ook egeltjes een wens doen als ze alle kaarsjes uitblazen.

High Five

Film / Live Action
Jip Samhoud, Frank Lammers / Nederland, 2017
18 min / 9+
Gesproken: Nederlands

Als twee inbrekers op het nieuws zien dat de dochter van baron en barones Hoflock, Frederique, een high five machine heeft uitgevonden, besluiten ze deze te stelen. 's Nachts sluipen de twee het landhuis in, maar hadden alleen niet verwacht dat Frederique ze al lang had zien aankomen.

Sergeant James

Film / Live Action
Alexandre Perez / Frankrijk, 2017
7 min / 10+
Gesproken: Engels

Het is tijd om te gaan slapen, maar James vertrouwt het allemaal voor geen meter. Er zit iets onder zijn bed, hij weet het zeker. James heeft gelijk, want jij zit daar en als het licht uitgaat, gebeuren er allemaal vreemde dingen.

Kolos

Film / Animatie
Nick Pittom / Groot-Brittannië, 2015
5 min / 10+
Gesproken: geen dialoog

Terwijl hij krabben probeert te vangen op het strand, wordt een vissersjongen verrast door een gigantisch wezen. De legende van de Waterreuzen is al eeuwen oud. Zou dit er werkelijk een zijn? En wat nu?

Het magische bos

Film / Animatie
Oscar Raby / Australië, Groot-Brittannië, 2016
9 min / 13+
Gesproken: Engels

In een magisch bos staat een jongen ineens oog in oog met een wel heel bijzonder dier. Samen maken ze een muzikale reis waarbij je niet anders kunt dan je verbeelding de vrije loop laten.

MOVIEZONE OP DE FILMSET

Film
EYE Filmmuseum, Purple Pill / Nederland, 2017
9 min / 8+
Gesproken: Nederlands

Voor veel filmliefhebbers is het de ultieme droom: een kijkje nemen op een echte filmset. Dat kan nu met de virtual reality-film MovieZone op de filmset, van het jongerenplatform van EYE Filmmuseum. De verwondering van VR gaat hand in hand met de magie van film.