Festival programma - Première Docs: De Kleine Mo en Respect

Drie docu's over wereldverbeteraars. En Mo is er zelf ook!

TIJDEN & TICKETS

dinsdag 24 oktober 12:00
Ketelhuis 2
UITVERKOCHT
aansluitend: nagesprek
9+

De Kleine Mo

Televisie / Documentaire
Robin van Duin, Nathalie Lecina / Nederland, 2017
18 min / 9+
Gesproken: Nederlands

Korte documentaire over een kleine jongen die de grote wereld verandert. Mohammed wilde weten of er voor Marokkanen wel een toekomst is in Nederland en begon een zoektocht naar succesvolle Nederlandse Marokkanen, met een video die meer dan een miljoen keer bekeken werd. Hij interviewde verschillende bekende Marokkaanse Nederlanders en liet bovenal zien dat een jongetje van tien een groot verschil kan maken. Hij is er zelf ook! Tijdens het debat wordt een fragment van de documentaire vertoond en de hele documentaire gaat op dinsdag in première!

Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van Debat Battle.

Respect

Televisie / Documentaire
Ana Pacheco / Brazilië, Nederland, 2017
12 min / 7+
Gesproken: Portugees
Ondertitels: Nederlands

Kayllane woont in Brazilië en is lid van de religieuze Candomblé-gemeenschap. Op elfjarige leeftijd werd Kayllane aangevallen vanwege haar religie, maar gelukkig overleefde ze de klap. De aanval werd meteen groot nieuws in Brazilië. Een jaar later is Kayllane een bekendheid geworden en willen velen haar verhaal horen. Ze is trots op haar geloof en pleit voor respect voor alle religies, zo laat ze in deze documentaire zien.

Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van Docs.

De Kinderburgemeester

Televisie / Documentaire
Susan Koenen / Nederland, 2017
15 min / 9+
Gesproken: Nederlands

Yassine is de kinderburgemeester van Gouda. Hij heeft een plan bedacht om kinderen van verschillende etnische achtergronden met elkaar kennis te laten maken, zodat ze elkaar beter leren begrijpen. Als kinderburgemeester staat hij veel in de belangstelling, maar hij heeft haast: binnenkort moet hij plaatsmaken voor een nieuwe kinderburgemeester. Lukt het Yassine om voor die tijd zijn plan uit te voeren? Kijk samen met de makers naar deze nieuwe documentaire!

Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van Première KRO-NCRV Zapp Echt Gebeurd.
Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van Docs.