Festival programma - Europees Kort: Samen tot het einde

Mooie compilatie van Europese korte animatie films voor 8+

TIJDEN & TICKETS

zaterdag 21 oktober 10:45
Ketelhuis 3 tickets kopen >
maandag 23 oktober 10:30
Ketelhuis 2 tickets kopen >
8+

Bullet Time

Film / Animatie
Frodo Kuipers / Nederland, 2017
6 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

Frodo Kuipers neemt ons in zijn nieuwe film mee naar het Wilde Westen. In een verlaten stadje staan twee cowboys klaar voor het ultieme schietduel. Als de klok twaalf uur slaat, schieten de kogels uit hun revolvers, klaar om te doden. In slow motion kruisen de kogels elkaar en het is liefde op het eerste gezicht. Zou het ze lukken het lot in eigen handen te nemen?

Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van Hotel de grote L + voorfilm.
Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van Nederlands Kort.

Nanuuq

Film / Animatie
Jim Lachasse / Frankrijk, 2016
4 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

Op de Noordpool is alles ijskoud en wit. Twee ijsberen (‘Nanuuq’ in de taal van de Inuit) lopen over een ijsschots, maar het landschap is in beweging en het ijs smelt. De ijsberen hebben steeds minder ruimte om te leven. Hoe zal dit aflopen? Met deze bijna abstracte film wil Fransman Jim Lachasse de gevolgen van de opwarming van de aarde onder de aandacht brengen. Nanuuq is zijn eerste 3D-animatiefilm.

Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van De jongen op de brug + voorfilm.

Vogelvlucht

Film / Animatie
Selina Wagner / Groot-Brittannië, 2016
12 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

Op een verlaten Schots eiland woont een eenzaam meisje. Haar familie besteedt weinig aandacht aan haar, ze is veel alleen op het strand te vinden, waar ze vriendschap heeft gesloten met een zeearend. Ze is zelfs een beetje op hem gaan lijken. Maar dan komt er een vreemdeling op het strand aan: een jongen, die contact met haar maakt. Het meisje wil niets liever dan vrienden met hem worden. 

Twee trams

Film / Animatie
Svetlana Andrianova / Rusland, 2016
10 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

Elke dag verlaten een jonge en een oude tram de remise en maken hun rondje langs de straten van de stad. Ze hebben veel plezier samen en de oude tram leert de jonge tram alles wat hij weet. Maar op een dag is de oude tram verdwenen. De jonge tram maakt zich zorgen en gaat op zoek. Zullen ze ooit nog samen door de straten rijden?

Kasteelkruipertjes

Film / Animatie
Emile Gignoux / Denemarken, 2017
7 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

Zou jij graag een dag prinses zijn? De jonge prinses Maria wil graag met je ruilen. Ze heeft genoeg van haar koninklijke leventje met al die verantwoordelijkheden en taken, de een nog saaier dan de ander. Ze besluit hem te smeren en komt terecht in een heel donker woud, gevuld met grote en kleine rare wezentjes. Maker Emile Gagnoux houdt erg van klassieke muziek en de natuur, dat blijkt wel. 

De wekker

Film / Animatie
Filip Diviak / Tsjechië, 2017
10 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

In de tijd dat er nog geen wekkers waren, gaat een oude man langs de deuren om mensen wakker te maken. Niet bepaald een avontuurlijk leventje, al lijkt de man dat niet erg te vinden. Maar als hij op een dag krijgt hij in plaats van wat kleingeld een oude glanzende bel krijgt, verandert er iets. Een jongetje helpt hem de bel in te zetten bij zijn werk, met grote gevolgen.

De tuin

Film / Animatie
Idil Ar Uçaner / Turkije, 2016
7 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

Een klein meisje met hoorntjes woont in de tuin met haar vrienden uit de natuur, waar haar dagen gevuld zijn met vreugde, creativiteit en liefde. Als het meisje echter groter wordt, verhuist ze naar de stad, waar ze het contact verliest met de speelse natuur. Zal ze dit waardevolle contact nog terugvinden? Autobiografisch verhaal uit Turkije. 

Blosje

Film / Animatie
Els Decaluwe / België, 2016
6 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

Lotte is erg verlegen en heeft een groot probleem: ze bloost nogal makkelijk. Iedereen kan het zien en er is nogal wat om je voor te schamen op een gewone dag. Maar als Lotte een jongen en een roodborstje ontmoet, beseft ze dat ze niet de enige is en samen vormen ze een heus bloosfront. Els Decaluwe maakte deze 2D-animatie speciaal voor iedereen die net als zij weleens verlegen is. 

Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van Kamer 213 + voorfilm.

Op één na

Film / Animatie
Vincent Gallagher / Ierland, 2016
8 min / 8+
Gesproken: geen dialoog

Frederik is altijd de jongste broer geweest, want zijn tweelingbroer Herman is maar liefst een volle minuut ouder. Als Herman eindelijk de oudste man ter wereld wordt, ziet Frederik zijn kans schoon om zijn plaats in te nemen en stelt hij werkelijk alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen, met desastreuze gevolgen. Stop-motionfilm met veel oog voor detail, gevoel voor (inktzwarte) humor en een jazzy muziekscore.