Wordt uw school Kinderkast Jurylid?

Wordt uw/jouw school Kinderkast Jurylid?

Ieder jaar worden er tijdens het Cinekid festival in Amsterdam de Cinekid Kinderkast Televisieprijzen uitgereikt: de onderscheidingen voor de beste Nederlandstalige jeugdprogramma’s. De winnaars van de publieksprijzen worden dit jaar gekozen door basisschoolleerlingen. Hiervoor zijn we opzoek naar 12 basisscholen die als Cinekid Kinderkast Juryschool hun provincie willen vertegenwoordigen!

Workshopduur: 1 dag op uw school, circa 1:00 – 1:30 uur per klas.
Deelname: minstens 3 klassen.

Wat houdt (kosteloze) deelname in?
Op de Cinekid Kinderkast Publieksjurydag komt er een Cinekid workshopleider naar uw school om in minstens drie klassen (onderbouw, middenbouw en bovenbouw) les te geven over kritisch televisiekijken. Vervolgens kijkt de klas een selectie televisieprogramma’s. Voor de kleuters betekent dit circa 15 minuten kijken, voor zowel middenbouw als bovenbouw 65 minuten. Na het kijken wordt elk televisieprogramma middels een stemformulier door alle kinderen afzonderlijk beoordeeld. De workshopleider ziet erop toe dat dit juist en volledig gebeurt en zorgt ervoor dat alle stemformulieren keurig worden verzameld. Op het Cinekid kantoor worden alle stemmen geteld. 

Planning
De Cinekid Jurydag kan plaatsvinden tussen maandag 8 september en vrijdag 26 september. U kunt uw voorkeursdagen vanzelfsprekend doorgeven bij uw eventuele aanmelding.

Is er interesse en ruimte in het lesprogramma? Reageer dan snel via dit formulier en wie weet wordt uw school geselecteerd!