Samsung en Wizenoze starten samenwerking met Cinekid

Samenwerking Samsung 

Trots kunnen we meedelen dat we dit Cinekid Festival voor het eerst gaan samenwerken met Samsung! Zij ondersteunen het festival door het kosteloos leveren van de allernieuwste apparatuur, zowel  voor op het festival, zoals in het MediaLab als door het hele land. Vorig jaar bezocht de President van Samsung Electronics Benelux, Kevin Lee, het MediaLab op het Cinekid Festival en hij was toen erg onder de indruk van het Cinekid Festival, waardoor de samenwerking dit jaar tot stand is gekomen.
 

Samenwerking WizeNoze

Om online beter met kinderen te kunnen communiceren heeft Cinekid gekozen voor een samenwerking met de startup WizeNoze. De technologie van WizeNoze maakt het mogelijk om content aan te passen aan de competenties van kinderen in bijvoorbeeld groep 5, 6, 7 en 8. Een kind in groep 5 zal meer plaatjes en een makkelijkere tekst willen zien dan een kind in groep 8. De WizeNoze producten zorgen ervoor dat een auteur heel snel en gemakkelijk een bestaande tekst voor volwassenen om kan zetten in een leeftijdsspecifieke tekst, zonder daarvoor over de kennis van de ontwikkelingscurve van een kind te moeten beschikken.

Een deel van de website van Cinekid en de nieuwsbrief zullen gebruik gaan maken van deze technologie. Ook zal WizeNoze spreker zijn op het Cinekid for Professionals congres.

Klik hier voor meer informatie over WizeNoze.