NIEUW: VERZETSMUSEUM JUNIOR

Gek op ‘Oorlogswinter’? Bezoek Eva, Jan, Nelly en Henk in Verzetsmuseum Junior en ontdek hoe hun jeugd er uitzag tijdens de Tweede Wereldoorlog!

Gingen ze naar school, hadden ze vrienden? Welke keuzes en problemen kwamen er door onvrijheid, vervolging en schaarste op hen af? Bijzondere verhalen voor iedereen van 9 tot 14 jaar.

Verzetsmuseum Junior is het eerste kindermuseum over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland: kinderen kunnen er met of zonder hun ouders kennis maken met Eva, Jan, Nelly en Henk, de centrale vertellers in de vier hoofdthema’s vervolging, verzet, collaboratie, en dagelijks leven/aanpassing.

De waargebeurde verhalen van de hoofdpersonen,  zelf tussen de 9 en 14 jaar oud tijdens de oorlog, worden  deels verteld door middel van animaties. Deze zijn  als bewegende collages opgebouwd uit authentiek fotomateriaal, foto’s van authentieke objecten, historische filmbeelden en tekeningen. Ze sluiten daardoor prachtig aan bij de ruimtelijke vormgeving van de tentoonstelling, ontworpen door Erly Brugmans.

Sommige verhaalelementen zijn uitgewerkt tot interactieve presentaties, bijvoorbeeld rondom het valse persoonsbewijs van  de moeder van hoofdpersoon Jan. Waarom waren vervalsingen eigenlijk nodig, welke onderdelen van een persoonsbewijs moesten vervalst worden en welke juist niet?  Zijn de vingerafdrukken van Jans moeder in het valse persoonsbewijs echt? En waarom staat er niet dat ze is getrouwd met Jans vader?

Verzetsmuseum Junior
Plantage Kerklaan 61 (t/o Artis)
1018 CX Amsterdam
www.verzetsmuseum.org

Geopend di t/m vr van 10.00-17.00 uur en zaterdag t/m maandag van 11.00-17.00 uur.
Entree 7 – 15 jaar: 4,50 euro / volwassenen 8,00 euro / familieticket 20,- euro (min 1, max 2 volwassen min 1, max 3 kinderen < 16 jaar)