Leer acteren met de workshop van Elskes Kast

Leer acteren met Elskes Kast op Cinekid Festival

Ook dit jaar ontbreekt Elskes Kast natuurlijk niet op het Cinekid Festival. Cinekid werkt al jaren samen met Elskes Kast. Dit castingbureau is gespecialiseerd in het casten van kinderen en jongeren voor acteerrollen voor de camera. Met hun grote kennis, geven de medewerkers van Elskes Kast ook dit jaar weer een aantal workshops op het festival en bij Cinekid op Locatie door het hele land. De medewerkers van Elske Kast vinden het leuk om de kinderen te vertellen over het casten en wat er allemaal bij komt kijken als je een rol krijgt. Door al die workshops komen ze een hoop leuke enthousiaste kinderen tegen en dat heeft soms zelf grote gevolgen.

Zo volgde Pippa Allen in 2010 tijdens het Cinekid Festival een workshop bij Elske Falkena (die 15 jaar geleden Elskes Kast oprichtte). Ze viel op en Elske vroeg haar twee maanden later om op casting te komen voor de film “Patatje Oorlog”. Na enkele rondes had Pippa de hoofdrol van Kiek en de film openende precies een jaar later het festival in het bijzijn van Maxima en Willem Alexander. Afgelopen jaar volgde Mees Smits een workshop tijdens Cinekid op Locatie bij Elske. Later werd ze gevraagd te komen casten voor de film “Apensteken”. Dit had succes, deze zomer speelde Mees ze de rol van Jet, één van de hoofdrollen uit de film.

Inmiddels heeft Elskes Kast al voor zo’n 60 speelfilms kinderrollen gecast. Bijvoorbeeld voor grote kinderfilms als "Het leven volgens Nino" die dit jaar de openingsfilm is van het Cinekid Festival en "Wiplala" die in november uit komt, maar ook kleinere films als "Kauwboy" die over de hele wereld veel prijzen won.

Naast speelfilms casten ze ook tv-series waaronder "Aap, Poot ,Pies", "Jesse’s wereld" en "Vrolijke kerst" die dit jaar op Cinekid in premiere gaan. Ook doen ze de casting van kinderen voor het improvisatie programma “De Vloer Op Junior”. Op Cinekid is er dit jaar rondom De Vloer Op Junior en speciaal event, kinderen kunnen op 15 oktober mee doen met een aantal acuters van dit programma.

Ook komen de verschillende kind-ambassadeurs van Cinekid bij Elske Kast vandaan en zullen op 17 oktober de de awardceremonie presenteren.