'Het leven volgens Nino' opent Cinekid Festival

Nino opent Cinekid Festival 2014

Cinekid opent haar 28ste Film-, TV- en Mediafestival in de Amsterdamse Westergasfabriek op zaterdag 11 oktober met de wereldpremière van familiefilm ‘Het leven volgens Nino’. In deze film, onder regie van Simone van Dusseldorp (Kikkerdril, Briefgeheim), staat de vriendschap tussen de 8-jarige Nino en zijn pratende konijn centraal. In de film wordt een zwaar thema, namelijk het verlies van een ouder, zacht en humorvol gebracht. Het Cinekid Festival vindt plaats van 11 t/m 18 oktober in Amsterdam; ook in meer dan 30 steden door het land zijn er tijdens de herfstvakantie allerlei Cinekid-activiteiten te doen.

TRAILER

Sannette Nae, directeur Cinekid is erg enthousiast:"Ik ben er trots op dat we openen met een sterke Nederlandstalige film. Dat is altijd een feest. De film liet me hardop lachen en soms pijnlijk slikken. Fantasie speelt een prominente rol in de film, wat belangrijk is voor kinderen. Dit is in het script mooi uitgewerkt."

Over Het leven volgens Nino

Het leven lacht Nino (Rohan Timmermans) toe totdat zijn moeder plots overlijdt. Vanaf dan gaat Nino zijn eigen gang: hij gaat niet meer naar school, eet chips als ontbijt, slaapt in een tentje in de tuin en voetbalt met zijn konijn. Dit lijkt even leuk, maar zijn vader (Koen de Graeve) doet steeds vreemder en zijn broer Lucas (Arend Bouwmeester) is ‘s nachts op pad. Als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten, probeert hij samen met zijn beste vriend, het grappige en slimme konijn Bobby, het gezin weer bijeen te brengen.

De film, gedistribueerd door A-Film Benelux, draait vanaf 15 oktober in de bioscopen maar is al op het Cinekid Festival vanaf 11 oktober te zien. Het scenario is van Urszula Antoniak (Nothing Personal) en de producenten zijn Family Affair Films en Waterland Film. Coproducenten: NTR en Savage Film. 

 
 
Foto's: Kris Dewitte

Klik hier voor de high res foto's van Het leven volgens Nino.