Denk mee over onderwijsvernieuwing op DEAF

Heb jij ideeën over de manier waarop onderwijs kan worden vernieuwd? Tijdens het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) organiseert Cinekid samen met Het Nieuwe Instituut (HNI) de interactieve sessie “Learning to be Human” voor onderwijsvernieuwers en kunst- en technologieprofessionals. Deze werksessie vindt plaats op donderdag 22 mei (14:00 - 16:30 uur) in het auditorium van HNI in Rotterdam. De sessie zal draaien om de vraag of huidige leermethodieken voor kinderen en volwassenen optimaal voorbereiding bieden op de werkelijkheid van morgen.

Kinderen en volwassen komen in het onderwijs in aanraking met een groot aantal lesmethoden. In het kader van 'vooruitgang' zijn er verschillende ideeën over hoe aansluiting in de klas kan worden verbeterd. Tijdens deze werksessie wordt nader ingegaan op dit vraagstuk in een internationale context. Met interessante sprekers Chris Cerrito (Exploratorium, San Francisco), Jos Auzende (Gaite Lyrique, Parijs) en Emer Beamer (sociaal ontwerper en educatiespecialist).

Dit jaar programmeert HNI het verdiepingen programma van DEAF. Cinekid heeft meegeholpen en meegedacht in de programmering van het DEAF conferentie programma en Paulien Dresscher (Hoofd Nieuwe Media bij Cinekid) is co-host en mede-moderator van deze dag. HNI is al meerdere jaren partner van Cinekid en zal ook komend jaar weer partner zijn van de Nieuwe Media Conferentie tijdens het Cinekid Festival (woensdag 15 oktober). HNI gaat hier de “How Do You Do” sessies organiseren. 

Kijk voor meer informatie en tickets op deze programmapagina van Learning to be Human.


Emer Beamer, Unexpect