De Cinekid MovieZone jury is bekend!

De Cinekid MovieZone jury is bekend!

Maak kennis de Cinekid MovieZone Jury. Dit vijftal gaat op het Cinekid Fesitval, onder jurybegeleiding van Merel Booleman, veel films kijken en beoordelen in een hele korte tijd. Daarnaast gaan ze praten met filmmakers, acteurs en filmjournalisten. Met de speciale guestpass worden ze behandeld als een echte VIP en krijgen ze de mogelijkheid om het festival van binnenuit te beleven! Tijdens de awardceremonie op 17 oktober bekronen ze de beste (inter)nationale jeugdfilm met de MovieZone Award.

Ricardo Vogel
Ricardo is 14 jaar en zijn hobby's zijn computeren, video's opnemen en bewerken en basketbal. Hij houdt van toveren, spanning en humor en zal daarom Harry Potter zijn als hij in een film zal spelen. Daarnaast vind dat de filmsets van Harry Potter heel mooi gemaakt zijn.

Ricardo is al een paar keer bij het MediaLab geweest op het Cinekid Festival en hij vond het superleuk om aan van alles mee te doen, en ook heel leuk om alles thuis weer te kunnen terugzien. Wat verwacht Ricardo dit jaar van het Cinekid Festival? "Van het festival verwacht ik dat het leuk is, dat we veel films gaan zien en dat we het als jury heel gezellig gaan hebben."

Rosalie Ram
Rosalie is 13 jaar en als ze in een film zal spelen, kiest ze voor de animatiefilm Frozen, omdat Anna het midden van het verhaal een man in komt waar ze wil trouwen, maar hij gebruikt haar alleen voor macht. Als Elsa nee zegt tegen haar zus gaat de trouwerij niet door. Rosalie vind het mooi dat het moraal van dit verhaar is, dat je geen man hoeft te hebben om gelukkig te zijn.

Rosalie is nog niet eerder op het Cinekid Festival geweest, maar het lijkt haar super leuk. Wat verwacht Rosalie van het Cinekid Festival? "Ik verwacht dat het festival super leuk is en dat de andere jury leden super aardig zijn."

Nienke de Keijzer
Nienke is 14 jaar en zegt van haarzelf dat ze heel gestoord is. Ze is geobsedeerd door films, maar dan wel science fiction en fantasy. Ze houdt zo veel van films dat ze soms wel drie keer achter elkaar dezelfde film kijkt zonder er moe van te worden. Daarnaast is ze helemaal gek op katten. Haar andere hobbies zijn tekenen en gamen.

Als Nienke in ee film zal spelen, kiest ze voor in de film: The Mortal Instruments: City of Bones. In deze film komt het meisje Clary er achter dat ze een Shadowhunter (demonenjager) is. De hoogtepunten vind ze geweldig in die film en daarom zou ze graag die film willen spelen. 

Nienke is nog niet eerder op het Cinekid Festival geweest. Wat verwacht Nienke van het Cinekid Fesitval? "Ik verwacht dat het een groot feest word net zoals bij een première van een film. Iedereen in een feestelijke stemming!"

Marius van Rooijen
Marius is 13 jaar en houdt heel erg van films kijken. Als Marius in een film zal spelen, dan zou het DIE HARD zijn: hij vind die film stoer, sterk, grappig en lief.

Marius is heel vaak op het Cinekid Festival geweest, hij vind het hartstikke leuk. Meestal gaat hij met een vriend en dan maken ze een animatiefilmpje of ze doen iets met greenscreen. En natuurlijk kijken ze veel films. Wat verwacht Marius van het Cinekid Festival? "Ik verwacht van het festival dat het leuk wordt. Nog leuker dan vorige jaren omdat ik nu in de MovieZone jury zit en we heel veel films gaan kijken. Ik ben erg benieuwd naar de andere juryleden."

Sue Hoekzema
Sue is 14 jaar en als ze in een film zou spelen, kiest ze voor de rol Hit-Girl in de film Kick-Ass, omdat ze humor heeft en vol actie zit. Ze hoopt dat mensen haar kunnen vergelijken met Hit-Girl. Chloë Grace Moretz die Hit-Girl speelt, is haar favoriete actrice.

Sue is nog niet eerder op het Cinekid Festival, maar ze heeft er wel van gehoord en het op TV gezien. Ze is ontzettend nieuwsgierig hoe het daar is. Wat verwacht Sue van het Cinekid Festival? "Allemaal filmliefhebbers bij elkaar. Ik verwacht dat het heel groots is. Voor de rest heb ik geen andere dingen waar ik aan denk. Dat brengt ongeluk en ik laat me verrassen."