Brikki

Dit jaar stond Brikki op het Cinekid Festival. Brikki is een klein, kleurrijk leeuwtje. Het leuke is dat zijn avonturen worden gemaakt door kinderen, op allerlei manieren. Op Cinekid konden kinderen stop-motion animaties maken. Dit deden ze door de blokjes, waarvan Brikki gemaakt is, steeds een stukje te verleggen. Ieder keer werd een nieuw stukje film gemaakt, waardoor Brikki ineens bewoog! Zo maakte Brikki veel vriendjes.

En naar kinderdagverblijven, bibliotheken, evenementen...
De samenwerking met Brikki is zo goed bevallen, dat Cinekid en Brikki gaan samenwerken: Brikki gaat het land in. Naar scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken, evenementen... enzovoort.

Begin volgend schooljaar staan al 60 Brikki's workshops gepland in de provincie Utrecht. En tijdens het Cinekid Festival wordt Brikki in heel Nederland aangeboden aan filmtheaters en cultuurhuizen. Zo biedt Brikki leuk speelvermaak, waarbij kinderen worden gestimuleerd in hun creativiteit.

Brikki's workshop wordt meestal verzorgd door twee begeleiders van Cinekid. De duur varieert van 1 tot 2½ uur en het aantal kinderen van 10 tot 25. Maar andere opzetten zijn ook mogelijk.

Ook op het digibord
En Brikki heeft meer leuks. Op Brikki's website kunnen kinderen met Brikki's figuurtjes aan de slag. Ze kunnen zelf verhaaltjes maken, Brikki kleuren en worden uitgedaagd om bij willekeurige plaatjes een verhaaltje te verzinnen. 

Dit is allemaal gratis en geschikt voor het digibord op school. Zo kan Brikki gebruikt worden in de klas om kinderen te leren hun fantasie tastbaar te maken. 

Vijfjarige hoofdredacteur
Brikki wordt gemaakt door kinderen. Zijn hoofdredacteur is vijf jaar oud. Brikki is namelijk gemaakt door Ingmar de Lange, die als grapje voor zijn vijfjarige neefje Karsten een leeuwtje tekenende. Omdat Karsten hem verbaasde met zijn levendige fantasie, vroeg Ingmar wat het leeuwtje ging doen. Inmiddels denken honderden kinderen mee en is Brikki een heus crowdsourcing voor kinderen experiment. Brikki heeft al een interactieve TV-versie, app, iboekjes en een reuzeverhaal van 200 vierkant meter!

Meer over Brikki’s workshops
Hier staat alles over Brikki workshops. Met allemaal leuke filmpjes die door kinderen zijn gemaakt. Wil je meer weten, e-mail dan naar hallo@brikki.com.