Ben jij het nieuwe scriptschrijverstalent?

bosbros en cinekid

BosBros bestaat dit jaar 25 jaar en ter ere van dit jubileum wordt een nieuwe prijs in het leven geroepen voor het beste Scriptschrijverstalent in het genre Familiefilm. De Burny Bos Talent Award bestaat uit een geldprijs van € 5.000,- en wordt tijdens het aankomende Cinekid Festival (oktober 2014) uitgereikt aan de scenarioschrijver die het beste filmconcept indient. De winnaar mag onder deskundige begeleiding van BosBros het idee uitwerken tot een volledig script.

De Burny Bos Talent Award zal vanaf 2014 jaarlijks worden uitgereikt en heeft ieder jaar een ander thema. Het thema van dit jaar is Ruimtevaart en speciaal daarvoor bundelen André Kuipers en Burny Bos (oprichter BosBros) hun kennis en expertise voor een familiefilmavontuur voor de kerndoelgroep 8-12 jaar. Deze BosBros filmproductie laat de jeugd dromen van de ontdekking van het heelal en ruimte-avonturen.

Hoe werkt het?
Deelnemers leveren een filmconcept in met hun idee voor een nieuwe familiefilm, met als thema Ruimtevaart. Het concept bestaat uit een synopsis (1-2 pagina's), een kort treatment (max. 5 pagina's), een korte beschrijving van de personages en hun ontwikkelingen en 2 uitgewerkte scènes. De regels voor deelname zijn hier beschikbaar. De inzending sluit op 15 augustus 2014.

Burny Bos (filmproducent), André Kuipers (astronaut), Tamara Bos (scenariste), Sannette Naeyé (directeur Cinekid), Fine Trossèl (conceptontwikkelaar), Dirk de Lille (MD Paradiso Films) en Dana Nechushtan (regisseuse) zullen de inzendingen beoordelen. De vijf beste kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor een pitch van zijn of haar idee. De kandidaat krijgt hier vijftien minuten de tijd voor een presentatie waarin het concept verder kan worden toegelicht.

De vijf genomineerden worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking tijdens het Cinekid Festival, alwaar de winnaar bekend zal worden gemaakt door André Kuipers. Burny Bos zal de prijs: de Burny Bos Award en de cheque van €5.000,- overhandigen.

Aanvullende informatie is opvraagbaar bij BosBros t.a.v. Fabienne van Dillen fabienne@bosbros.com of 020 524 4030.