48 Hour Film Project terug op Cinekid Festival

48 Hour Film Project terug op Cinekid Festival

Voor de vierde keer wordt in samenwerking met Cinekid het 48 Hour Film Project – de Cinekid editie georganiseerd. Het 48 Hour Film Project daagt filmmakers uit om binnen 48 uur een korte film te maken. Elk team krijgt vlak voor het startsein op vrijdagavond een genre, karakter, prop en zin mee die in de film moeten worden verwerkt. Voor de speciale Cinekid editie gelden twee extra regels. De films moeten Nederlands gesproken zijn en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wanneer?

Vrijdag 10 oktober om 18:30 komen alle filmteams samen tijdens de kickoff. Hier zullen alle verplichte elementen bekend worden gemaakt en mag ieder team een genre uit de hoge hoed trekken. Direct na deze bijeenkomst gaan alle teams snel aan de slag en hebben ze tot zondag 12 oktober 19:30 precies de tijd om hun film in te leveren.

De feestelijke première staat gepland op zaterdag 18 oktober tijdens het Cinekid festival. Later die dag worden ook de jury- en publieksprijzen uitgereikt.

Inschrijving

Schrijf je team nu in voor 48 Hour Cinekid! Het inschrijfgeld bedraagt €148. Inbegrepen in dit bedrag zijn een masterclass kinderfilm-maken en ondersteuning bij kindercasting. Voor meer informatie en aanmelding van je team klik je hier. Nog geen team kunnen vinden? Kijk dan op de Facebook pagina van 48 Hour Cinekid waar je met medegeïnteresseerde een groep kan vormen.