Medialab

Het Cinekid MediaLab is de grootste interactieve, digitale speeltuin van Europa! Hier komen kinderen van alle leeftijden in aanraking met de meest spectaculaire en toonaangevende interactieve kunstwerken uit de hele wereld. Zie door de ogen van internationale kunstenaars en filmmakers de nieuwste ontwikkelingen van digitale technologieën en ontdek via Virtual Reality hoe de wereld verandert. Het MediaLab draait om kijken, proberen, meedoen en vooral samen maken.  

Met 1.200m2 biedt het MediaLab ruimte voor tientallen interactieve installaties, workshops en digitale spelomgevingen. Het is niet voor niets de publieksfavoriet van het festival; kinderen kunnen urenlang ronddwalen in de wondere wereld van nieuwe technologie en verbeelding. Bij ieder kunstwerk staat een vrijwilliger klaar met instructies en met de handige plattegrond kunnen kinderen zelf op digitale expeditie. Hoe ziet die wereld eruit in Virtual Reality? Hoe is het om voor het eerst te ervaren hoe een kunstwerk reageert op jou als kijker? Het is allemaal te ontdekken in het MediaLab!


Zelf aan de slag
Buiten de bijzondere kunstinstallaties is het MediaLab ook een plek om zelf aan de slag te gaan. Voor bezoekers van alle leeftijden zijn er tal van workshops te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je zelf kan coderen en hoe je digitale collages of hologrammen kan maken. Te veel digitaal? Gelukkig kun je ook nog analoog uitblazen bij knutselworkshops met papier, hout en andere materialen!

Stemmen
Wie maakt het beste digitale kunstwerk van 2017? Na veelvuldig experimenteren met alle werken, kunnen de bezoekers van het MediaLab dit als geen ander bepalen. Ze mogen daarom stemmen op de publieksprijs van beste nieuwe media productie.

Benieuwd hoe het MediaLab eruit ziet? Het Jeugdjournaal nam een kijkje tijdens het festival in 2016:

Voor de maker
Ben je zelf maker en wil je graag je werk aanmelden voor het MediaLab 2017? Klik dan hier!