BURNY BOS TALENT AWARD 2015

De Burny Bos Talent Award wordt in 2015 opnieuw uitgereikt aan de scenarist met het beste scriptidee, dit keer voor een animatiefilm, genre ‘action comedy’. Scriptschrijvers, beginnend of gevorderd, worden uitgenodigd mee te doen en hun idee in te dienen bij BosBros.

Vorig jaar in oktober 2014 werd de Burny Bos Talent Award voor het eerst uitgereikt. Victoria Warmerdam (23 jaar) won de Award tijdens het Cinekid Festival met haar scriptidee ‘SpaceKees’. De prijs bestond uit een geldbedrag van €5.000,- en het in productie nemen van het filmconcept.

Gezien het grote aantal inzendingen heeft BosBros kennis kunnen maken met talentvolle nieuwe scriptschrijvers. Burny Bos zegt hierover: “Aan de basis van elke succesvolle film staat altijd het scenario, dat is het fundament. Wij willen graag animatiefilms maken voor kinderen. Dat wordt in Nederland nog veel te weinig gedaan. Bovendien kunnen we met animatie nog beter de internationale markt bedienen dan met ‘live action’ films. Wij maken graag kennis met talentvolle schrijvers die interesse hebben in animatie.” 

De Burny Bos Talent Award bestaat uit een geldprijs van €5.000,- en de garantie dat de winnaar het idee mag uitwerken tot een volledig script, onder deskundige begeleiding van BosBros. De Award zal worden uitgereikt tijdens het Cinekid Award Festival 2015 in de Westergasfabriek Amsterdam aan de scenarioschrijver die het beste animatiefilm-concept indient.

Scriptschrijverstalenten met het beste idee worden beloond met de geldprijs én eeuwige roem.

Zo werkt het:

  1. Deelnemers leveren een filmconcept in met hun idee voor een animatiefilm geschikt voor de hele familie. Het concept bestaat uit een synopsis (1-2 pagina's), een kort treatment (max. 5 pagina's), een korte beschrijving van de personages en hun ontwikkelingen en een uitgewerkte scene. Visuele toevoegingen zoals character design, mood board of storyboard zijn niet noodzakelijk, maar zeer welkom.
  2. De voorwaarden zijn te vinden op www.bosbros.com/nieuws. De inzending sluit op 21 augustus 2015.
  3. Een deskundige jury waarin Burny Bos (filmproducent), Tamara Bos (scenariste), Sannette Naeyé (directeur Cinekid), Jolande Junte (Managing Director BosBros) en Bruno Felix (directeur Submarine) zitting hebben, buigt zich over de inzendingen en zal eind september 2015 de 3 beste kandidaten uitnodigen voor een pitch van zijn of haar idee. De kandidaat krijgt dan 10 minuten de tijd voor een presentatie bij BosBros, waarbij het concept verder kan worden toegelicht.
  4. De drie genomineerden worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakantie in de Westergasfabriek Amsterdam. Daar wordt de winnaar bekend gemaakt. Burny Bos zal de prijs: de BosBros Award en de cheque van €5.000,- overhandigen.
  5. De winnaar mag bovendien het concept uitwerken tot een volledig script, onder deskundige begeleiding van BosBros. Daarvoor wordt een marktconforme vergoeding aangeboden.

 

De Burny Bos Talent Award wordt sinds 2014 jaarlijks uitgereikt. De regels voor deelname zijn beschikbaar op de website www.bosbros.com.