The 48 hour film project

Voor de tweede keer wordt in samenwerking met Cinekid het 48 Hour Film Project – de Cinekid editie georganiseerd. Het 48 Hour Film Project daagt filmmakers uit om binnen 48 uur een korte film te maken.

Het 48 Hour Film Project daagt filmmakers uit om binnen 48 uur een korte film te maken. Elk team krijgt vlak voor het startsein op vrijdagavond een genre, karakter, prop en zin mee die in de film moeten worden verwerkt. Voor de speciale Cinekid editie gelden twee extra regels. De films moeten Nederlands gesproken zijn en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wanneer?
Vrijdagavond 12 oktober om 18.00 komen alle filmteams samen tijdens de kickoff. Hier zullen alle verplichte elementen bekend worden gemaakt en mag ieder team een genre uit de hoge hoed trekken. Direct na deze bijeenkomst gaan alle teams als een razende roeland aan de slag en hebben ze tot zondag 14 oktober 19.30 precies de tijd om hun film in te leveren.

Vertoning
De feestelijke kinderpremière staat gepland op zaterdagmiddag 20 oktober om 16.30 tijdens het Cinekid festival. De jury- en publieksprijzen zullen één dag later worden uitgereikt tijdens de vertoning voor de filmmakers. En de winnaars? Die worden van harte uitgenodigd om ook aanwezig te zijn bij de vertoning van ‘Nederlands Kort’ op Cinekid, want in dit programmaonderdeel zal de winnende film worden opgenomen!

Meedoen?
Schrijf je team nu in voor 48 Hour Cinekid! Het inschrijfgeld bedraagt  €125 per filmteam. Inbegrepen in dit bedrag zijn een masterclass ‘kinderfilm maken’ en ondersteuning bij kindercasting. Hiernaast biedt Cinekid deelnemers een korting van €115 op een tweedaags professionals programma. Voor meer informatie en voor het aanmelden van je team ga je naar: www.48hourfilm.com/cinekid