Pim & Pom, Het Grote Avontuur lesmateriaal

Wilt u samen met uw leerlingen een bijzondere film kijken? Ga dan met de hele klas naar Pim & Pom, Het Grote Avontuur! 
 
De twee beroemde katten uit de verhalen van Fiep Westendorp spelen de hoofdrol in hun eerste eigen bioscoopfilm. Vanaf 9 april 2014 draait de film in theaters door heel Nederland. Neem voor meer informatie contact op met de bioscoop of het filmtheater bij u in de buurt. 
 
Lespakket
Voor de film is speciaal voor kinderen uit groep 1, 2, en 3 een lespakket gemaakt door EYE en Cinekid. Met het lesmateriaal kunt u de film voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er leuke lessuggesties en opdrachten en wordt er achtergrondinformatie over de film gegeven. Het lesmateriaal sluit aan bij de leergebieden: Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie en Nederlandse taal, daarnaast wordt het onderwijsthema ‘vriendschap’ behandeld.

U kunt de lesbrieven gratis downloaden:
 
Workshop
Rianne van Duin ontwikkelde in opdracht van het Cinekid Festival de Pim & Pom kleuterworkshop. Deze kan bij u op locatie worden gegeven. Neem voor meer informatie contact op met Rianne via mail@riannevanduin.nl
 
De film
De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Zullen ze hun warme mandje ooit nog terugzien?